Olen aina pitänyt autoista joissa on kattoluukku. Varusteena se ei ole mitenkään tarpeellinen ja matalassa autossa se vie tarpeettomia senttejä sisäkorkeudesta. Hienoin kattoluukku on mielestäni avattava panoraama-lasikatto. Citroën tarjosi näitä 2000-luvulla Xsara Picasso ja C3 malleihin.

Nykyisin kiinteä panorama-lasikatto on suhteellisen yleinen uusissa autoissa. 2000-luvun alussa näin ei ollut. Citroën-mallistoon sen sai uututena ensin Xsara Picasso -tila-autoon vuonna 2001, jossa se korvasi aiemman rättikaton. Paria vuotta myöhemmin lasikaton sai myös uuteen C3 pikkuautoon. Etupenkkien yläpuolella oleva lasinen luukku liukui taaksepäin sähköisesti napin painalluksella. Liukukiskot olivat auton ulkopuolella, joten luukku ei vienyt tilaa auton sisältä. Tosin korkeassa autossa tämä ei olisi ehkä ollut ongelma muutenkaan.

Citroen_C3-lasikatto.jpg

Kattolasit ovat tummiksi sävytetyt ja kovalla auringonpaisteella luukkujen eteen voi vielä vetää kaihtimet, joten auringonpaiste ei ole ongelma. Korkeassa autossa ei myöskään kattolasi hohkaa talvella kylmää heti päälakeen. Ainoana haittana avattava lasi saattaa pakkasella hiukan natista kun se jäätyy tiivisteeseen kiinni.

Xsara Picasson ja C3:n avattavat panoraama-luukut valmisti lähinnä autolämmittimistä tuttu yritys Webasto.

Vuoden 2004 hinnastossa Xsara Picasson panoraamakatto maksoi 1700 euroa ja toimitusaika oli n. 2 kk. Niitä näkee suhteellisen harvoin olevan myytävissä autoissa, joten kovin yleinen varuste se ei ollut.

Mikko