Uusin, 8. joulukuuta 2016, ilmestynyt ranskalainen L’Auto-Journal -lehti on omistettu tulevalle isolle Citroënille. Lehti fiilistelee vuonna 2018 julkaistavaa mallia kantta myöten.

Tulevan Citroën C5:n ulkonäkö on veikkauksien varassa, mutta lehden taitelijat ovat kanteen muokanneet CXperience -konseptiautosta oman näkemyksensä. Uusi C5 tullaan rakentamaan EMP2 pohjalevylle, joten akseliväli tulee olemaan 2,84 m, sama kuin esimerkiksi C4 Grand Picassossa.

Toimittajat ovat päässeet myös CXperiencen konseptin ratin taakse ja ihastelevat sen tyyliä ja matkustusmukavuutta. Citroen kuitenkin luopuu kaasunestejousituksesta, kuten aiemmasta blogi-kirjoituksesta voi lukea.

Aiemmin on huhuttu, ettei uutta isoa Citroën -mallia enää tulisi nykyisen C5:n valmistuksen loputtua. Syiksi on esitetty PSA:n talousvaikeuksia ja saksalaisten valtaamaa isojen autojen markkinaa. Siksi otin tämän uutisen ilolla vastaan.

L’Auto-Journal -sovellus on ladattavissa älypuhelimiin ja tableteihin ja kyseisen lehden voi ostaa myös sähköisessä muodossa.

Mikko

autojournal_c5_2018

Kuva: L’Auto-Journal