Citroën Ami 6 mainitaan lähes poikkeuksetta, kun lehtien viihdejutussa tai erilaisissa nettiäänestyksissä listataan maailman rumimpia autoja. Aivan uusien automallien mainoksia katseltuani olen vahvasti eri mieltä. Alla on tästä kaksi esimerkkiä, lisääkin löytyisi. Onko nyt rohkean huippumodernia, ettei ulkonäöllä ole mitään väliä?

ecosport

”Rohkea huippumoderni ilme, särmikäs mutta aerodynaaminen muoto sekä korotettu pohja luovat näyttävän ilmeen.”

Näin kuvailee mainosteksti kuvan autoa. Huippumoderni on toki laaja käsite, mutta aerodynaaminen muoto löytyy aivan muualta kuin tästä tornimaisesta kotterosta. Korotettu pohja on huonoa suomea, tosin ei crossover-sanalle taidakaan olla hyvää suomennosta?
Autolehdet ovat kehuneet tätä uutuutta katu-uskottavaksi ja ajan henkeen sopivaksi, mutta omasta mielestäni se on todella kömpelön näköinen. Lisäksi auto ei ole muotoilullisesti ehjä kokonaisuus, vaan näyttää kuin osia olisi otettu monista eri malleista.
Kyseinen auto ei menestynyt Euroopassa kovinkaan hyvin ja sitä paranneltiin nopeasti. Onneksi esimerkiksi taakse kiinnitetty vararengas on nyt jätetty pois. Ehkä todella tyhmä mallinimi, EcoSport, olisi myös pitänyt vaihtaa…

yaris”Keulan itsevarma ja näyttävä muotoilu herättää varmasti kaikkien huomion.”

Päästyäni alkuun on pakko valita inhokki-listalleni vielä eräs suomalaisten suosikki: uusi Yaris. Ei vanhoissakaan hurraamista ollut, mutta tämä uusi on omaa luokkaansa. Kerroksittain alas valuvasta keulasta tulee mieleen… mursu. Kovin harva auto on onnistunut ulkonäöllisesti, kun ilmanottoaukon mustaa muoviritilää on yli puolet keulan pinta-alasta… Kaiken lisäksi nokka on kuin toisesta autosta verrattuna takapäähän. Valmistaja osuu todellakin nappiin kuvaillessaan keulan herättävän kaikkien huomion. Onko tähän yritetty väkisin saada sukunäköä muihin valmistajan malleihin, vai mistä lienee ollut kyse?

Kuten näistä kahdesta esimerkistä voi huomata, tärkeää on kokonaisuus. Rumakin voi olla, jollei nyt kaunista, niin ainakin onnistunut kokonaisuus. Siksi esimerkiksi Nissan Juke tai Fiat Multipla eivät ole listallani. Erilaisuudesta ja rohkeudesta en rankaise, vaan kokonaisuutta pitää katsoa avoimin silmin. Valitettavan montaa autoa koristellaan sieltä täältä krominvärisillä muovilistoilla. Etenkin monissa facelift-malleissa sorrutaan tähän, monesti se alkuperäinen muotoilu oli parempi. Tästä on esimerkkejä myös eräissä Citikoissa. Mutta markkinat määräävät, auton on uudistuttava elinkaarensa aikana säännöllisin välein jotta kiinnostavuus säilyy ja mallia voidaan myydä ”uutena”.

Tylsää on myös täysin geneerinen auto, kuten jotkut korealaiset tai japanilaiset mallit ja jopa eräät saksalaiset. Kun muotoillaan liian varman päälle, tulos on yhtä kiinnostava kuin mikroaaltouuni. Tylsimmistä perusautoista saisikin tehtyä listauksen todella helposti, miksihän sellaista ei ole näkynyt lehdissä?

Korostan vielä lopuksi, ettei tämä blogi aio keskittyä muiden merkkien mollaamiseen, tämä oli poikkeus. Lisäksi kirjoittamani mielipiteet ovat vain omiani, jokaisella on omat inhokkinsa. Kuten vaikka se Ami 6 tai jopa BX.

Mikko