Keväisin, ennenkuin heinä kasvaa korkeaksi ja lehti tulee puihin, on hyvä tarkkailla pikkuteiden varsia. Joskus nimittäin saattaa tehdä mielenkiintoisia bongauksia.

Saimme lukijaltamme kuvan, jonka ensinäkemältä ei uskoisi liittyvän tämän blogin aiheeseen. Kuvan omatekoisen, kolmipyöräisen ”traktorin” jäänteissä näkyy kuitenkin jotain tuttua: nimittäin jäähdytin kehyksineen on vanhasta 1920-luvun Citroen-henkilöautosta!

Aikanaan, kun kaikesta oli pulaa eikä ollut rahaa ostaa oikeaa traktoria, sepät rakentelivat vanhoista kanttiauton ja maatalouskoneen osista näitä omatekoisia korvikkeita. Kuvan tapauksessa lienee kyse juuri vastaavasta toiminnasta ja traktoriin on päätynyt Citikan jäähdyttimen lisäksi myös saman ikäkauden moottori.

Esittelimme jokin aika sitten blogissamme vanhan 1920-luvun Citroen -auton valokuvan. Nyt tämä traktori löytyi samalta suunnalta, kuka tietää vaikka juuri kyseinen valokuvan auto olisi lopulta päätynyt traktorin aihioksi?

Mikko