Paikallislehdessäni julkaistaan säännöllisesti vanhoja valokuvia 1930-luvulta. Ilokseni tänä keväänä yhteen kuvaan oli ikuistettu todella vanha Citikka.

Varsinais-Suomessa Yläneellä kuvattu auto on ilmeisesti ollut jonkinlainen kulissi, koska se esiintyy ainakin kahdessa eri kuvassa. Saamani tiedon mukaan kuvan henkilöistä on tunnistettu vain kuljettajan paikalla oleva Soile Mäki, jolla ei tiettävästi ollut ajokorttia. Hänen takanaan on hänen aviomiehensä Kustaa Mäki, joka oli ammatiltaan autoilija. Muita henkilöitä ei ole tunnistettu. Ikävä kyllä rekisterikilpi on osin peitossa, eikä auton historiaa ole sitäkään kautta löydettävissä. Auto on Turun rekisterikilvissä ja kilvessä on vuosiluku 31, joten kuva on todennäköisesti otettu 1931.

En ole kovin hyvä asiantuntija näin vanhoissa Citroëneissa, mutta koitetaan silti tunnistaa malli. Ensimmäiseksi kuvassa kiinnittää huomion, ettei autossa ole lainkaan  etujarruja. Kyseessä täytyy siis olla aivan alkuvuosien Citroën. Muotoilullisesti sen ajan mallit ovat kovin lähellä toisiaan, mutta tietyt yksityiskohdat auttavat mallin määrittämisessä. Tässä autossa ne voisivat olla kaksiosainen tuulilasi, terävät ovien alakulmat, kolmepuolainen ohjauspyörä ja tuulilasin etupuolella oleva korkki. Nokkapellissä on jäähdytysaukkojen pokkauksia 16 kpl. Näiden tietojen perusteella auto voisi olla Type B2.

Citroën Type B2 esiteltiin kesäkuussa 1921. Moottori oli edellisestä A-tyypistä:  1452 cm3, 9 verohevosvoimaa ja 20 todellista hevosvoimaa. Huippunopeus oli noin 70 km/h. Autoa oli saatavina hyvinkin monenlaisina korimalleina, mutta avomalli ”Torpédo 4 Places” oli suosittu edullisen hintansa vuoksi. Valmistus jatkui vuoteen 1926 ja kaikkiaan valmistui lähes 90.000 autoa. Mallin korvasi B10, joka tuli kuuluisaksi kokoteräksisestä koristaan (tout acier). Tämän aikakauden mainoksia löytyy vanhasta blogi-jutustamme.

Mikko

Kuvaaja on Antton Korva ja kuvan omistaa Yläneen kotiseutuyhdistys. Kiitos kuvan julkaisuluvasta.

Kuvan myötä toivotamme lukijoille hauskaa vappua!