Citroën SpaceTourer koeajettiin ja esiteltiin jo aiemmin blogissamme, mutta nyt uutuus laitettiin perusteellisempaan testiin, kun autoon pakattiin kuusi henkeä tavaroineen.

Viime kertaisesta koe-ajosta oli talvirenkaat vaihtuneet ensiasennus Michelin Agilis renkaisiin. Vaikka nämä renkaat eivät ole optimoitu rengasäänen suhteen, ovat ne varsinkin hyväkuntoisella kestopäällysteellä hämmästyttävän hiljaiset. Myös pienet puutteet ohjaustunnossa olivat nyt poissa.

SpaceTourerin ohjaamo on varsin toimiva kokonaisuus.

Spacetourer-mallisto koostuu kahdesta moottorista: BlueHDi 150 ja BlueHDi 180 Automaatti. Korimalleja on yksi (M), eli Suomeen ei tuoda lyhintä eikä pisintä koripituutta lainkaan.
Varustetasoja on kolme, joista tämä auto oli malliltaan Shuttle. Muut mallit ovat Feel ja Shine.

Koripituuden takia ei tavaratilaa jää ylettömästi kun kaikki kolme istuinriviä ovat käytössä. Shuttle-versiossa penkkien etäisyyttä ei voi säätää, mutta kolmannesta rivistä voi kätevästi kaataa 2/3 tai 1/3, jolloin tavaratilaan saadaan lisää tilavuutta. Mutta tilaa kyllä on ja matkustamosta kuului runsaasti kehuvia kommentteja niin penkeistä kuin väljyydestä. Lisäavaruutta varsinkin toiselle istuinriville tuo upea kaksiosainen lasikatto! Kosketusnäyttöön kuuluu Apple Car Play -toiminto, jolla saa pidemmällekin matkalle musiikin riittämään vaikka Spotifyn kautta.

Shuttle varusteluun saa tehdaslisävarusteena hienon lasikaton, jonka yhteydessä tulee myös kattoilmastointi.

Kulkemista helpottaa sähkötoimiset ja ”hands free” – toiminnolla varustetut liukuovet. Ne ovat erittäin kätevät ahtaissa parkkitiloissa tai laivan autokannella, kuten tuli todettua. Auton 1,90 m korkeus taas helpottaa niin ikään liikkumista matalissa tiloissa.

Ahtaissakin paikoissa auton mitat on helppo arvioida jos valitsee lisävarusteista peruutustutkien lisäksi kameran.

Malliston suurin, 180 hv moottori toimii tämän kokoisessa autossa hyvin. Varsinkin 400 Nm vääntö yhdessä Aisinin 6-vaihteisen automaatin kanssa tekee kaupunkiajosta helppoa, vaikka auto olisikin lastattu täyteen. Keskikulutus on sekalaisessa ajossa noin 7,5 – 8,0 litraa, mutta matka-ajossa se painuu alle seitsemän litran. Nämä luvut siis täydellä kuormalla, auton omalla ajotietokoneella mitattuna.

Suuri takaluukku nousee kevyesti ylös ja tarjoaa suojaa sateelta pakatessa tavaroita.

SpaceTourerin hinnasto julkaistaan näinä päivinä. Hinnaston edullisin malli on HDi150 manuaali Shuttle-varustetasolla. Sen perushinta tulee olemaan 39 390€. Hinnaston kallein HDi180 automatique Shine-varustelulla maksaa 58 990€.

SpaceTourer Maarianhaminan maisemissa.

Koeajetussa autossa oli Shuttle-varustelun lisäksi mm. Xenon-valot, sähköiset liukuovet kummallakin puolella, navigointi, tuulilasinäyttö, 17″ Curve -alumiinivanteet, kattoikkuna ilmastoinnilla ja paljon muuta. Yhteensä noin 13 000€ arvosta. Mainitsemisen arvoinen yksityiskohta on, että ns. Nordic-varustelun yhteydessä kaikkiin SpaceTourereihin tulee vakiona tehdasasenteinen ja automaattitoiminen Webasto.

Antti

Päivitys 23.6.2017:

Tässä jutussa esiintyvä auto on toinen rekisteröity ja ensimmäinen asiakkaalle luovutettu auto Suomessa. Auto luovutettiin 22.6.2017 Vihdin Autotalosta.