Citroën C5 mallistoon esiteltiin vuonna 2014 hieman maastohenkisempi versio, jonka maavara oli säädetty 15 mm normaalia Tourer-mallia korkeammalle ajonopeuden ollessa alle 70 km/h. Lisäksi autossa oli muutamia yksityiskohtia tehostamaan katumaasturimaista mielikuvaa.

Noin puolentoista tuhannen euron lisäinvestoinnilla normaaliin Tourer malliin tässä mallissa oli vakiona tehokkaampi HDi163 moottori yhdistettynä Aisinin 6-vaihteiseen automaattiin. Alkuun vaihtoehtona oli myös tehokkaampi HDi204 -moottori, joka jäi myynniltään kuitenkin erittäin vähäiseksi.

Mainitun korkeamman maavaran lisäksi autossa oli muoviset lokasuojanreunat, hopeat alleajosuojat edessä ja takana sekä 18″ Caspienne alumiinivanteet. Kromiset peilinkopat ja hopeiset kattokaiteet olivat myös vakiona sekä CrossTourer -kirjaillut kangasmatot. Autosta oli saatavilla kaksi varustetasoa; Premium ja Exclusive Premium, joiden erot tarkemmin: c5_crosstourer_tekniset_tiedot_ja_vakiovarusteet_toukokuu_2014.

BlueHDi-moottoreiden päivittyessä C5-malleihin myös CrossTourer sai HDi180-moottorin. Tämän uudistetun mallin piti ensin jatkaa Citroënin XTR-mallisarjaa ja jopa esitteet oli ehditty painamaan tällä mallimerkinnällä. Auto kuitenkin jatkoi CrossTourer-nimellä ja samaa nimeämislinjaa on seurannut myös tehtaan iso ”tila-auto” SpaceTourer.

C5XTR

Auto on jäänyt Suomessa melko harvinaiseksi mutta muutamia yksilöitä on nytkin käytettynä myynnissä. Muutamat käyttäjät ovat raportoineet tämän mallin olevan jousitukseltaan kovempi kuin normaali C5. Tämä johtunee korotetusta maavarasta, joka tarkoittaa kuin ajaisi autolla jousituksen yläasennossa. Myös rengastus vaikuttaa asiaan joka tässä mallissa on vakiona 245/45-18. Jousitus on ilmeisesti ohjelmoitavissa normaaliksi, jolloin ongelma poistuu.

Antti

Esitteet:

C5XTR_2015

C5CrossTourer_2014