Suomen rekisteröintitilastot alkuvuodelta 2017 on julkaistu, eivätkä ne ole kovin valoisia Citroën-merkin osalta.

Merkin maahantuonnissa on ollut mullistuksia, kun Auto-Bon Oy siirtyi 1.5.2017 alkaen  Bassadone Automotive Groupin omistukseen. Tämä ei voi olla näkymättä ensirekisteröintitilastoissakaan, vaikkakin uuden maahantuojan vahvana tavoitteena on saada merkin markkinaosuus kasvu-uralle.

Citroën ensirekisteröinnit tammi-toukokuussa 2017 putosivat vuoden takaisesta -41,7 %. Kaikkien henkilöautojen rekisteröinnit putosivat samalla jaksolla -2,1%.

Huomioita tilastosta

Berlingo
Myynti on jatkunut viime vuoden tasolla. Tammikuussa rekisteröitiin 30 uutta Berlingoa ja sen jälkeen 10-15 autoa kuukaudessa.

C1
Tilaston mukaan tänä vuonna ei olisi myyty yhtään uutta C1-mallia, mikä tuntuu todella uskomattomalta! Sisarmalli Peugeot 108:aa löytyy samasta tilastosta vain 1 kpl, joten auto on jäänyt meillä todella harvinaiseksi.

C3
Uuden C3-mallin myynti näyttää käynnistyneen vaisusti, vaikka se onkin ollut Suomessakin myydyin Citroën-malli alkuvuonna. Autoa on nyt mainostettu näyttävästi eri medioissa, toivottavasti tämä tuottaa tulosta.
Huhtikuun loppuun mennessä uusi C3 saavutti 100.000 valmistetun auton rajan, joten Euroopassa kauppa on käynyt hyvin. Mallin ostajista 60% kerrotaan tulevan muiden merkkien omistajista.

C3 Picasso
Mallin vanha ikä näkyy rekisteröintitilastoissa yksittäisinä myytyinä autoina. Seuraaja C3 Aircross onkin juuri esitelty.

C4
Citroën C4 on ollut monena vuonna merkin myydyin malli. Nyt myynti on selvästi laskusuunnassa.

C4 Cactus
Cactuksen myyntimäärät ovat alkuvuodesta jääneet todella pieniksi, vain yksittäisiä autoja on rekisteröity. Cactus ei yritäkään miellyttää kaikkia, joten ovatko sen jo hankkineet kaikki ketkä haluavat?

C4 Picasso
C4 Picassojenkin pieni myyntimäärä yllättää. Alle 10 autoa kuukaudessa on aika vähän.

C5
C5-mallin valmistuksen loppuminen sai toukokuussa pienen piikin rekisteröinteihin. Mallin vuosittaiset rekisteröintimäärät selviävät täältä.

Jumper
Jumperit rekisteröidään pääosin muiksi kuin henkilöautoiksi. Yksi löytyy kuitenkin vuoden 2016 tilastoissa ja näkyy omana rivinään taulukossa.

SpaceTourer
Blogistamme löytyy kokemuksia uudesta SpaceTourerista. Tammikuussa 2017 on tilaston mukaan rekisteröity vain yksi kappale tätä mallia. Vehon arvio oli, että mallin myyntimäärä olisi noin 50 kappaletta tänä vuonna ja autoista suurin osa menisi takseiksi. Auton pakettiautoversiosta käytetään nimeä Jumpy.

Mikko

Lähde: Trafi
Kuva: Citroen.fi