Citroënin uusi SpaceTourer on käytännössä uusi versio tutusta Jumpy Multispacesta. Auto on edelleen ennemmin pakettiauto kuin tila-auto mutta silti se on huomattavasti edeltäjäänsä sivistyneempi ja ajoltaan merkittävästi hiljaisempi.

Uusi paketti-auto on PSA Peugeot Citroën ja Toyotan yhteistyön hedelmä, jolloin sukunäköä on ollut vaikea hävittää. Tämä vie selvästi autosta yksilöllisyyttä ja ulkoapäin auto näyttääkin kuin miltä tahansa markkinoilla olevalta pakettiautolta. Citroën Jumpy ja SpaceTourer valmistetaan PSA-konsernin modulaariselle  EMP2-pohjarakenteelle, ja valittavana on kolme koripituutta: 4,60, 4,95 ja 5,30 metriä.

Auton sisätilat ovat linjassa auton muun tyylin suhteen eikä mitään turhia koristeita ole nähty tarpeelliseksi matkustajien viihtyvyyden parantamiseksi lisätä. Käytetyt materiaalit ovat käytännöllisiä paitsi lattian pintamateriaali, joka on varmasti kestävä mutta aivan liian liukas eikä tavarat tahdo pysyä paikoillaan. Käytännössä autossa on kahdeksalle aikuiselle oikein hyvät tilat pidemmällekin matkalle. Edessä  oleva kolmas paikka sopii paremmin perheen junioriosastolle, josta heillä on erinomainen näkyvyys joka suuntaan. Kun autossa on tämä leveämpi etupenkki riittää kuusihenkiselle perheelle tavaratilaa hienosti kun irroittaa takimmaisen penkkirivin. Yhdeksän hengen autona tavaratilaa jää melko vähän mutta sekin riittää lyhyemmille matkoille kyllä hyvin.

Ajettavuus

Ajettavuus on hyvällä tasolla vaikka ohjaus jättääkin toivomisen varaa. Tehostus on sähköinen eikä anna matalilla nopeuksilla kunnolla tietoa kuljettajalle siitä mitä eturenkaiden ja tienpinnan rajapinnassa tapahtuu. Tähän varmasti kyllä osaltaan tottuu pidemmän ajon aikana, eikä esimerkiksi moottoritiellä asiaan kiinnitä erityistä huomiota. Auto kulkee suoraan ilman ylimääräisiä korjauksia.

Voimalinja

Moottorina ajetussa SpaceTourerissa oli BlueHDi180 automaatilla, joka kuljettaa raskasta autoa vaivattomasti ja sivistyneesti. Voikin todeta, että voimalinja on kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja auton yksi parhaimpia ominaisuuksia.

Voimaa on tarjolla todella hyvin ja head-up-näytössä olikin hetkessä isoja lukemia.

Automaattivaihteistoa ohjataan pyöreällä kiekolla, jonka lisäksi ratin takana on vaihteiden käsivalintaan tarkoitetut ”läpät”. Valintakiekosta tulee lähinnä mieleen pesukoneen ohjelmavalitsin eikä se ainakaan vuorokauden mittaisen koe-ajon aikana oikein istunut käteen. Kun on tottunut liikuttamaan valitsinta eteen ja taakse, on pyöreä liike epäloogisen oloinen. Tämä tulee lähinnä eteen parkkipaikalla autoa käännellessä eikä ajon aikana kiekkoon luonnollisesti tarvitse koskea lainkaan.

Citroën_SpaceTourer_Automatique.jpg
Vaihteenvalitsimen käyttö vaatii totuttelua.

Varusteet

Varusteita uuteen SpaceToureriin saa toedella runsaasti jos vain lompakkko on iskussa. Koeajetussa autossa oli panoramakattoikkunat tuomassa valoa matkustamoon ja Xenon-valot valaisemassa suuntaa jonne oltiin matkalla. Auton valot on todella hyvät johon osaltaan vaikuttaa niiden korkea sijainti auton keulalla. Todella hyvä varuste on kaukovaloautomatiikka, joka vaihtaa pitkien ja lähivalojen välillä sen mukaan tuleeko auto vastaan vai onko tie valaistu. Myös nopeusrajoitusten tunnistinautomatiikka on kätevä ja mahdollistaa vakionopeussäätimen automaattisen säätymisen sen mukaan. Ongelmaksi muodostuu taajamamerkki, jota automatiikka ei tunnista.

Lisäksi varusteina oli sähkökäyttöiset sivuliukuovet, kuljettajan vireystilavaroitin sekä HUD-tuulilasinäyttö.

img_3554
Hei, me Citroënit puhumme nyt suomea!

Mittaristossa on informaatiota enemmän mitä yhdellä vilkaisulla ehtii lukemaan. Kojetaulun keskiosaa hallinnoin 7″ kosketusnäyttö, jossa on Apple Car Play ja Mirror Link -toiminnat älypuhelimen integroitumista varten.

IMG_3553.JPG
7″ kosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja selkeä.

Käyttöliittymä on nyt ilahduttavasti saanut suomen-kielisen käännöksen. Se oli myös varsin onnistunut eikä ainakaan tässä koeajossa tullut kuin yksi käännösvirhe vastaan. Navigaattori kyselee navigoinnin alussa kadunnumeron sijasta puhelinumeroa. Eiköhän tämäkin pieni virhe saada pian korjattua.

SpaceTourerilla on kaikki edellytykset yleistyä taksitolpilla ja isojen perheiden autona myös yksityispuolella. Hinnasto on vielä tätä kirjoittaessa auki mutta alkaen hintojen pitäisi asettua hieman 40 000 euron päälle. Tuleva autoverouudistus vaikuttaa tämän hintaisessa autossa jo melko paljon. Se kuinka paljon autojen tehdashinnat tulee vastaavasti nousemaan ei ole tiedossa.

Antti