Autojen päästöhuijausepisodi ei osoita laantumisen merkkejä. Perjantaina ranskalainen LeMonde-lehti uutisoi, että PSA-yhtiön autojen epäillään käyttävän huijausohjelmistoa, jolla pyritään testissä pienempiin päästöihin. Myös Ilta-Sanomat kiirehti syyttämään yhtiötä samasta asiasta.

Vain muutaman tunnin kuluttua uutisen julkistuksesta PSA nosti syytteet luottamuksellisten tietojen vuotamisesta kolmannelle osapuolelle. Gilles Le Borgne, PSA Group:n laatujohtaja muistuttaa myös, että yhtiö keksi partikkelisuodattimen ja on asentanut se kaikkiin Diesel-malleihin vaikka se onkin kallis komponentti.

Yhtiö on erittäin pahoillaan, että kolmansille osapuolille on luovutettu pääsy DGCCRF:n (Ranskan kilpailun, kuluttaja-asioiden ja petosten valvonta) toimittamiin tiedostoihin, joita PSA Group ei ole nähnyt tai saanut mahdollisuutta kommentoida

Viime viikon tiistaina, 5.9.2017 yhtiö julkaisi laajamittaisen tutkimuksen automalliensa todellisista kulutuksista. Tämä yli 400 testiä kattanut tutkimus tehtiin yhteistyössä Kuljetus ja ympäristö virannomaisen (t&e), Ranskan ympäristöviranomaisen (Fne)
sekä Veritaksen kanssa. Testissä oli mukana yli 60 autoa ja samasta mallista oli mukana sekä Diesel-, että bensiinimoottorilla varustettuja malleja. Raporttia lukiessa on mielenkiintoista huomata, että samalla moottorilla (BlueHDi 120) ja vaihteistolla varustetut eri automallit edustavat mittauksessa eniten ilmoitettua kulutusta ylittävää ja alittavaa tulosta.

Testissä olleiden autojen keskimääräinen keskikulutus oli 5,8 l/100 km ja ero tyyppitesteissä saatuihin arvoihin oli vain 1,74 l/100 km.

Yhtiö on pyrkinyt tällä raportilla läpinäkyvyyteen ja rehellisyyteen kuluttajia kohtaan. Se, että tyyppitesti ei täysin vastaa todellisuutta on tyypillistä standarditesteissä. Niissähän pyritään vain määrittelemään mahdollisimman toistettavat olosuhteet eri tuotteille. Ainakaan nyt julkistettu raportti ei tue syytöksiä sellaisen ohjelmiston käytöstä, joka tunnistaisi testitilanteen kuten VAG-yhtiön tuotteiden osalta tilanne oli.

IMG_5883

Ohessa julkaistu englannin kielinen raportti, josta voi tutustua eri automallien kulutuslukemiin sekä tarkemmin käytettyyn testiproseduuriin:
Protocol_Technical_Insights.

Antti

Kuva: PSA Group