Berlingo XTR oli 1000 kpl erikoissarja meilläkin suositusta tila-autosta. Malli sai sen verran suosiota, että XTR tuli vähin äänin yhdeksi vaihtoehdoksi Berlingo-mallistoon.

Berlingo XTR lanseerattiin Euroopassa joukukuussa 2003. Ideana oli tehdä autosta vielä monikäyttöisempi parantamalla sen maastokelpoisuutta. Tämä tehtiin korottamalla autoa 30 mm, varustamalla sen pohjapanssarilla ja tiheämmillä välityksillä. Auto oli edelleen etuvetoinen, mutta maastokelpoisuus varmistettiin tasauspyörästön kitkalukolla! Tämän valmisti FAM Automobiles -niminen yritys, jolla oli aiempaa kokemusta asiasta. Kitkalukko pystyi siirtämään vedosta enimmillään 25% toiselle pyörälle.

Ulkoisesti auton tunnisti pienistä yksityiskohdista, kuten kaksivärisestä etupuskurista (hopeanvärinen alalista ja sumuvalon kehykset), XTR-teippauksesta katon takaosassa ja C3 Pluriel -mallista lainatuista Pelican-pölykapseleista.
Värivaihtoehtoina olivat metallihopea gris Aluminium, metallivihreä Bronze Persan (avauskuvassa), harmaa gris Orageux ja hiekka Sable Bivouac.

berlingo_xtr_etupuskuri.jpg
Berlingo XTR etupuskurin koriste kuvaa pohjapanssaria, jollainen auton alla olikin.

Penkit oli verhoiltu kaksivärisesti, mutta maanläheisin värein laadukkailla kankailla. Ratti oli nahkaverhoiltu ja kojelaudassa sekä ovissa oli metalliväriin maalatut koristepaneelit.

Moottorivaihtoehtoina Berlingo XTR:ässä olivat 1.6-16V 110 hv bensiinimoottori tai 2.0 HDi 90 hv Diesel.

berlingo_xtr_tarrat.jpg
Hillitty XTR-logo ja teippaus takaikkunan yläpuolella.

Berlingo XTR Suomessa

Näitä Berlingo XTR -malleja 1000 kpl erikoissarjasta tuskin tuli Suomeen, mutta vuosien  2006 ja 2007 hinnastoista löytyy tavallisen Multispacen lisäksi Berlingo 1.6 16v XTR. Suuri osa erikoissarjan varusteista on säilytetty, kuten kevyesti korotettu maavara ja peltinen pohjapanssari. Kitkalukkoa ei näisssä autoissa enää ole, mutta vaihteisto on hieman tiheämmin välitetty.

berlingo_xtr_suomi1
Suomi-XTR on saanut lisävarusteiset ajovaloritilät korostamaan maastohenkeä. Hopeanväriset etupuskurin lisäosat eivät korostu hopeassa autossa…

Auton hinta Suomessa oli aluksi 19.990 euroa, mutta se nousi myöhemmin 21.140 euroon. Mukavaa on,  Suomi-autoissakin on erikoissarjan tapaan mm. erikoisverhoilu, nahkaratti ja etupuskurin koristeet. XTR-teippaukset puuttuvat, mutta sen sijaan varusteisiin on lisätty alumiininväriset kattokaiteet.

berlingo_xtr_suomi.jpg
Pelkällä etuvedolla, hyvillä renkailla ja korotetulla maavaralla pääsee jo pitkälle.

Tekniikan Maailma koeajoi Berlingo XTR:n numerossa 7/2006. Mallin ensiesittelystä oli tällöin kulunut 10 vuotta. Yhteenvetona jutussa todettiin hienosti: Aina riittää ostajia tilavalle perusautolle, jossa järki ja käytännöllisyys voittavat muotivirtaukset.

Kuvien hopeanvärinen Berlingo XTR on juuri tätä: tavaratilan lisäpenkit tekevät siitä 5+2 henkilön tila-auton, korotettu maavara katumaasturin ja penkit kaatamalla siitä tulee pieni pakettiauto!

berlingolisäpenkit.jpg
Suomessa asennetut Berlingon tavaratilan irrotettavat lisäistuimet sopivat väliaikaiseen kuljetukseen ja lisäävät auton monikäyttöisyyttä.

Multispacesta tuli yleisin Berlingo-malli Suomessa, mutta silloin tällöin on myynnissä XTR:iäkin. Aina myyjä ei tiedä mitä myy, mutta malli on tunnistettavissa tässä jutussa kuvatuista yksityiskohdista.

Myös C3:sta esiteltiin maastohenkinen XTR-varustetaso vuonna 2006. Samoin XTR-nimi jäi elämään Berlingo-mallistoon auton uudistuttuakin. Lähellä oli, ettei C5-mallistoonkin tulut XTR Tourer, mutta nimeksi vaihtui viime hetkillä CrossTourer.

Mikko

Kuvat: Citroën ja kirjoittaja

Lisää aiheesta: Autos Series Limitees