Kirjoitimme aikaisemmin Kaj Stenvallin ankkatauluista, joissa esiintyy selvästi tunnistettavia Citroën autoja. Tänä vuonna syntyi uusi teos, jossa teema saa jatkoa.

Suomalainen taiteilija Kaj Stenvall on maailmanlaajuisesti tunnettu teoksistaan. Ankkahahmojen rinnalle on viimevuosina tullut myös maailman huippupoliitikkoihin liittyviä teoksia. Kantaaottavia tai ei, sen voi katsoja itse päättää.

Näin Citroën-autojen harrastajana aikasemmin syntyneet teokset, joissa on selvästi tunnistettavissa Citroën SM ja Citroën T23, ovat erityisen lähellä sydäntä. Uusin Citroën-aiheinen taulu on nimeltään Jumalattaren kohtaaminen ja siinä on nimestäkin päätellen Citroën DS.

Citroën DS ja ankka ovat nokakkain maalaismaisemassa

Taulun tausta jää hieman hämärän peittoon. Edes taiteilija itse ei pysty taustoittamaan teosta mutta ei olisi ensimmäinen kerta, kun Citroën DS:n muotoilu inspiroi taiteiljaa selittämättömällä tavalla. Teoksessa ankkahahmo katselee autoa, joka on maalattu valtavan kokoiselle taululle. Ankka ei siis kohtaa jumalatarta oikeasti vaan jossakin taidegalleriassa taulun välityksellä. Ankka on silminnähden näkemäänsä tyytyväinen ja tunnelma on varsin rauhallinen. Ehkä lukijat voisivat kertoa kommentteihin oman tulkintansa taulun antamasta viestistä?
Taulun koko on 70×90 cm (öljy kankaalle) ja se myytiin maaliskuussa 2018.

Antti

Kuva: Kaj Stenvallin luvalla