Citroënin 100-vuotisjuhlaa vietettiin eilen 20.3.2019 Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla. Kutsuvieraita oli paikalla hieman alle 200, joiden joukossa Ranskasta saapunut Citroën Global Marketing Communications senior VP Arnaud Belloni.

Tilaisuuden avasi Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle, joka avauspuheessaan kävi läpi merkin historiaa, nykyisyyttä sekä tulevaa. Kunniavieraina Arnaud Bellonin lisäksi paikalla oli Esapekka Lappi sekä Bassadone Automotive Groupin ylintä johtoa. Myös jälleenmyntiverkko oli hyvin edustettuna.

IMG_3745

Citroënin varatoimitusjohtaja Arnaud Belloni piti mukaansatempaavan esityksen Citroënin nykylinjasta ja avasi taustoja mihin brändi on menossa ja miksi. Viesti oli selvä, Inspired by You -strategia on vahva ja tarkoittaa kansan kielellä Citroënin tekevän tuotteita joita ihmiset haluavat. Mukavuus on asia, joka meidän automerkkiimme yhdistetään ja tätä tullaan korostamaan monin eri tavoin. Mukavuudella ei tarkoiteta ainoastaan jousitusmukavuutta vaan kokonaisvaltaisempaa käsitettä, johon liittyy mm. äänimaailma ja matkustamon tilavuus. Samaan strategiaan liittyy myös matkailusta tuttu tuotteiden, palvelujen ja myyjien läpinäkyvä arvostelu, joihin voi tutustua Citroën Advisor -palvelussa ennen ostopäätöstä. Annetut arvostelut katselmoi kolmas osapuoli ennen julkaisua, millä varmistetaan niiden luotettavuus.

citroen100juhla_06.JPG
Citroën Global Marketing Communications senior VP Arnaud Belloni kunnioitti läsnäolollaan  juhlaa ja piti mukaansatempaavan esityksen Citroën-brändistä.

Citroën tulee lähitulevaisuudessa tekemään myös kaikkia voimanlähdevaihtoehtoja (bensiini, diesel, hybridi tai täyssähkö) niin kauan kuin kysyntää riittää. Kategorisia julistuksia jonkun voimanlähteen luopumisesta ei siis ole odotettavissa. Vuonna 2020 on odotettavissa uusi C4 Cactus, joka tietojemme mukaan tulee olemaan ensimmäinen automalli, jossa on valittavana kaikki nämä voimanlähteet.

”Citroën haluaa jatkossakin olla yhdistettävissä mukavuuteen ja sen eteen tehdään töitä kaikilla tasoilla, ei siis pelkästään jousituksen osalta.”  Arnaud Belloni

Citroën aikoo myös innovatiivisesti olla mukana uusissa autoilun ilmiöissä, kuten autojen yhteiskäytössä, myös Suomessa.

Juhlissa kuultiin puheiden välissä hyvää musiikkia ja nähtiin upeita Citroën-teemaisia tanssiesityksiä eri vuosikymmeniltä. Arnaud Bellonin lisäksi Citroën Suomessa -kirjan kirjoittajat Antti Pitkänen ja Mikko Salonen kertoivat otteita merkin historiasta Suomessa. Tilaisuuden päätöspuheen piti Autotuojat ry toimitusjohtaja Tero Kallio.

citroen100juhla_01

Yllätysohjelmana oli jälleenmyyntiverkkoon kohdistunut palkintojen jako eri kategorioissa.

Mr. Citroën -palkinnon sai maahantuontiorganisaatiossa tuotepäällikkönä työskentelevä Olli Nieminen.

On hienoa, että Citroën lupaa arvostaa ja vaalia upeaa ja kunniakasta historiaansa. Tämä oli aistittavissa juhlissa lukuisin eri tavoin, sekä puheissa että audiovisuaalisissa esityksissä. Meille merkin harrastajille tämä tullee näkymään myös erilaisten, alkuperäisten Citroën-keräilytuotteiden muodossa lähiaikoina.

Antti ja Mikko