Uutuuselokuva Tarhapäivän sivuosassa nähdään Citroën C5 Aircross.

Tarhapäivä on Tiina Lymin ohjaama elokuva, joka on jatkumoa suositulle Yösyöttö-elokuvalle. Tarinan keskiössä on Antti Pasanen (Petteri Summanen), yksinhuoltajaisä jolla asiat menee melko usein pieleen. Elokuva kannattaa käydä katsomassa sillä sen lisäksi, että se on erittäin hauska, on siinä sivuosassa Citroënin uutuus C5 Aircross.

C5 Aircrossin esittelyn aikaan maahantuoja kertoi, että uutuus tultaisiin näkemään myös uudessa kotimaisessa elokuvassa. Tarhapäivä kuvattiin 5.3.-7.6.2019 pääkaupunkiseudulla, joten siinä oleva auto on ensimmäisiä Suomeen tuotuja yksilöitä. Tämä sama auto nähtiin myös kesällä Automobile Citroën Ry:n kesätapahtumassa Tuusulassa ja on nyttemmin luovutettu yksityiskäyttöön.

IMG_7392.PNG
Kohtaus, jossa Antti Pasanen peruuttaa päin ostoskärryjä. Autoa ei vahingoitettu elokuvaa tehdessä.

Citroënin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Citroënin maahantuoja, Auto-Bon Oy,  järjesti kutsuvierastilaisuuden Tarhapäivä-elokuvan ennakkonäytökseen tiistaina 5.11.2019. Ennakkonäytökset järjestettiin Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Elokuvateattereissa Tarhapäivää voi käydä katsomassa 15.11.2019 alkaen.

img_7371.jpg
Helsingissä Tennispalatsin sali 3 oli täynnä Citroënin ystäviä

Elokuvan aluksi nähtiin Citroënin pitkää historiaa kunnioittava lyhytfilmi. Citroën tulee esiintymään elokuvien alkumainoksissa myös laajemmin loppuvuonna.

IMG_7366
Muutama C5 Aircross oli tuotu elokuvateatterin eteen.

Antti

Kuvat: Antti Pitkänen, elokuvan traileri
https://nordiskfilm.fi/tarhapaiva/