Viime viikkoina WRC-sarjan kuljettamarkkinoilla on ollut tuulista kun Ott Tänak ilmoitti  yllättäen siirtyvänsä Hyundaille. Tällä viikolla PSA ilmoitti, ettei Citroën jatkaisi enää WRC-luokassa hybriditeknologian tullessa käyttöön vuonna 2022. Hieman yllättäen tänään tehdas ilmoitti Citroën-tallin jättävän WRC-sarjan jo tämän kauden jälkeen.

Lopettamis huhut saivat keskiviikkona 20.11.2019 lisää tuulta siipiensä alle kun tieto tallin henkilöstön tiedotustilaisuudesta tulivat julki. Esapekka Lapille suunnitellun testipäivän peruuntuminen samaan aikaan alkoi olla viimeinen niitti tallin arkkuun.

Muutokset kuljettajamarkkinoilla vaikuttivat varmasti tehtaan päätökseen vetäytyä jo nyt sarjasta. Sebastién Ogier ei ole ollut täysin tyytyväinen talliin ja on miltei varmasti siirtymässä Tänakin paikalle Toyotalle. Citroënilta puuttuisi tämän jälkeen selkeä ykköskuski, jolla olisi mahdollisuus ajaa mestaruudesta.

Esapekka Lappi joutuu hakemaan nyt uuden tallipaikan. Tämä ei tule nykytilanteessa olemaan helppoa.

Linda Jackson, Citroën CEO:

 “Our decision to withdraw from WRC programme as early as end of 2019 follows on Sébastien Ogier’s choice to leave Citroën Racing. We obviously have not wished this situation but we could not imagine 2020 season without Sébastien. I would like to thank Citroën Racing team for their passion and commitment. A part of Citroën’s DNA is intimately linked with the rally and we are proud to be one of the most titled brands in WRC History with 102 victories and 8 manufacturer titles.”

Jean Marc Finot, PSA Motorsport Director:

“Thanks to our matrix organisation, our experts who are passionate about motor sport will be able to demonstrate their talent in the sporting disciplines of the championships in which the brands of Groupe PSA are involved.”

Esapekka Lappi:

”I’m not going to lie, this is very bad news for me, for us and whole rally family. I feel sorry for the staff and the fans. But no can do. Work has started to find other seat for next years. Not much time but I have a good and strong team around me.”

 

Antti