Citroën -harrastajalle ei Joululahjan ostaminen ole vaikeaa, sillä tarjontaa löytyy kotimaisilta markkinoilta runsaasti. Keräsimme oheiseen juttuun muutamia lahjaideoita.

avaimenpera_100v_2.jpeg

Upea retrohenkinen Citroën Origins -avaimenperä kunnioittaa tyylikkäästi merkin 100 vuotisjuhlaa ja koristaa niin uuden kuin vanhankin auton avainta. https://citikka.com/

citroen_suomessa-santeri_ampuja
Citroën Suomessa on Alfamerin kustantama tietokirja merkin vaiheista Suomessa.

Citroën Suomessa on kirja 100-vuotiaan automerkin mielenkiintoisista vaiheista maassamme 1920-luvun alusta nykypäivään. Tämä ensimmäinen suomenkielinen Citroën-merkkiin keskittyvä kirja sisältää paljon ennen julkaisematonta kuva-materiaalia täydennettynä mielenkiintoisilla tarinoilla ja tilastoilla autourheilua unohtamatta. Yli 800 kuvan kuvitus perustuu suurelta osin Citroën-autoja pitkään maahantuoneiden yritysten arkistomateriaaliin. Mukana on toki myös yksityisarkistojen ja museoiden kuva-aarteita.

Tämä kirja antaa lukijalleen hyvän käsityksen siitä, miten Citroën-autojen maahantuonti alkoi, ja mitkä ovat olleet merkittävimmät tapahtumat vuosien saatossa. Tällaisina voidaan pitää esimerkiksi Traction Avant Cabrioletin vaiheita 30-luvun lopulla, sodassa palvelleita T45-kuorma-autoja tai ensimmäisten Citroën 2CV ja DS19 -mallien esittelyä ja kohtaloa. Kirjassa käsitellään myös kaikki uudemmat Citroën-mallit Suomessa vuoden 2018 loppuun asti.

Kirjoittanut: Antti Pitkänen ja Mikko Salonen
Koko: 22 x 24 cm, 383 sivua
Viimeistely: kovat kannet, mustavalko- ja värikuvia
Kieli: suomi
Kustantaja: Alfamer / Karisto 2019

seinakalenteri_citroen_suomessa_esittely.jpg

Seinäkalenteri jatkaa Citroën Suomessa -kirjan hengessä julkaisten arkistojen valokuva-aarteen jokaiselle vuoden 2020 kuukaudelle. Mukana klassiset Citroën-mallit Suomessa: Type 5 hp, Traction Avant, Ami 6, 2CV, ID, DS, CX, GS, GSA ja HY. Kuvien yhteydessä kuvatekstit jotka valottavat kuvien ja autojen taustoja.

Kalenteri on kierresidottu, avattuna A3-kokoinen (30×42 cm) ja siinä on ripustusreikä. Sivumäärä on 12 + kansi. Alkuperäisten valokuvien iästä johtuen pääasiassa mustavalkoiset kuvat. Kansi ja joulukuu ovat värikuvin.

Painettu Suomessa, joten sisältää suomenkieliset nimi-, juhla- ja liputuspäivät. Kalenterin ovat toteuttaneet Mikko Salonen ja Antti Pitkänen. https://citikka.com/

 

the-citroenist-paita-1.jpeg
”The Citroënist – Est. 1919”

Tyylikäs musta college-paita tekstillä ”The Citroënist – Est. 1919”.
Mukavan lämmin ja pehmeä fleecemäinen kangas. Alkuperäinen Citroën-fanituote. Saatavilla hyvin pieni määrä nopeimmille, http://www.citikka.com

Sitruuna_joulu.JPG

Mikä lämmitaisikään mieltä enemmän (glögin lisäksi) kuin klassisten Citroën -mallien muotoiset Joulupiparit? Jukka Isomäen pitämästä nettikaupasta voi ostaa muotit, jolla leivot piparit, joita yksikään Citroën-harrastaja ei voi vastustaa. Lopputuloksen kruunaa yksilöllinen koristelu. Sitruuna.com kaupasta saat myös muita mukavia 2CV -fanituotteita, joten kannattaa käydä tutustumassa.

Mukavaa pikkujoulun aikaa toivottelee

Antti, Mikko ja Vesa

Kotimaisia nettikauppoja:
http://www.sitruuna.com/2cvstuff/
http://www.citikka.com