Michelin rakensi 70-luvulla erikoisen testialustan raskaiden ajoneuvojen renkaiden testaamista varten. Michelin PLR:ksi nimetyssä ajoneuvossa käytettiin Citroën DS:n teknologiaa ja korinosia. Yhtiön sisällä ajoneuvoa kutsuttiin myös nimellä Citroën DS PLR Break. Michelin oli 70-luvun alkupuolella Citroënin suurin osakkeenomistaja, mikä mahdollisti tehtaan teknologian ja komponenttien hyödyntämisen.

PLR kirjaimet tulevat ranskankielen sanoista Poids Lourd Rapide tarkoittaa ”nopeaa kuorma-autoa”, lempinimeltään Mille Pattes, joka on puolestaan ranskan kielen sana tuhatjalkaiselle.
Pääsin tutustumaan tähän eriskummalliseen Citroënia muistuttavaan ajoneuvoon vuoden 1995 ICCCR:ssä eli kansainvälisessä Citroen harrastajien kokoontumisessa, joka järjestettiin siis 25 vuotta sitten Michelinin testikeskuksessa Clermont Ferrand’ssa.
20200120_214046
Kymmenpyöräisen ajopelin kaksi etummaista akselia hoitivat ohjausta. Korin peltiosat ovat tunnistettavasti peräisin DS-mallista
Kymmenpyöräisessä ajoneuvossa on kaikissa pyörissä Citroën DS:sta lainattu kaasunestejousitus maavaransäätöineen. Autossa on neljä kääntyvää pyörää. Pyörännavat ovat periytyneet Citroënin H-sarjan pakettiautosta.
Reilun seitsemän metrin mittaisella PLR:lla on leveyttä huimat 2,45 metriä. Ajoneuvon paino nousee lyijypainojen ansiosta yhdeksään ja puoleen tonniin. Keskellä ajoneuvoa sijaitseva testattavan renkaan ”testipenkki” on hydraulisesti säädettävä, mikä mahdollistaa testattavan renkaan  testaamisen erilaisilla kohtauskulmilla.
20200120_213959
Testattavaa rengasta voidaan nostaa, laskea ja pyöränkulmia säätää halutusti.
Ajoneuvon liikuttelusta ja testattavien renkaiden ”ajamisesta” huolehtii kaksi Chevrolet’n 454 kuutiotuuman ”isolohko” veekasia. Lähes kymmenen tonnia painava auto yltää yllättävän suureen 180 kilometrin huippunopeuteen. Koska arvatenkaan mistään taloudellisesta kulkupelistä ei ole kyse, on polttoaineen riittävyys varmistettu kahdella 90 litran vetoisella polttoainetankilla.
20200120_213820 (1)
PLR:n takaosa muistuttaa huomattavasti DS Break -mallia. ”Tavaratilasta” pilkistävät kaksi veekasia paljastavat että kyseeessä on hieman erikoisempi menopeli
Enää PLR ei ole aktiivipalveluksessa vaan se on päästetty ansaituille eläkepäiville. Suurimman osan ajasta se viettää Clermont Ferrand’ssa sijaitsevassa Michelinin museossa. Toki sillä on edelleen edustustehtäviä erilaisilla messuilla ja näyttelyissä.
Alla olevasta linkistä pääsee katsomaan PLR:sta kertovan videon.
Vesa
Kuvat: kirjoittajan arkistosta