Kun aloitimme Citroën-aiheisen blogin pitämisen viisi vuotta sitten, emme tehneet kauaskantoisia suunnitelmia tai tiukkoja rajauksia aiheepiirien suhteen. Nyt voisi todeta, että ”tämmöinen siitä nyt sitten tuli”!

Jutut ovat matkan varrella olleet kovin erilaisia ja eri mittaisia. Olisikin mukava kuulla lukijoilta miten olemme onnistuneet kattamaan koko autoharrastuksen kirjon aiheiden suhteen. Onko jotain jäänyt puuttumaan?

Uusia malleja pyrimme esittelemään heti tuoreeltaan, mutta emme halua kirjoittaa niistä samankaltaisia artikkeleita kuin Suomen kunnioitetut autolehdet tekevät. Välillä kun ne ”citikka-lasit” saattaa olla aika tukevasti päässä.

Eniten meitä kiinnostaa historia ja varsinkin merkin historia Suomessa. On mielenkiintoista selvittää autoyksilöjen taustoja niin pitkälle kuin se on mahdollista. Suuri osa näistä tarinoista saatiin myös kerättyä Citroën Suomessa -kirjaan joka julkaistiin vuoden 2019 tammikuussa. Nyt tuosta kirjasta on tekeillä englanninkielinen käännös, joten Suomen Citroën historialle saadaan globaali näkyvyys.

Blogimme on tämän viiden vuoden aikana saanut yhteensä 145 900 näyttökertaa. Luetuin yksittäinen juttumme on edelleen Turbo High Pressure, joka on varmasti tavoittanut lukijoita myös Peugeotin puolelta.

Kiitos kaikille lukijoille näistä vuosista! Emme edellenkään tee suunnitelmia blogin tulevaisuuden suhteen, vaan jatkamme kirjoittelua niin kauan kuin se on mielekästä ja meillä on lukijoita.

Antti, Mikko & Vesa

Kuva: Blogin ensimmäisestä jutusta, Korpivaara Oy, Antti Pitkäsen arkisto.