Tänä syksynä tuli kuluneeksi tasan neljäkymmentä vuotta siitä, kun Citroën esitteli jo yli kolme vuosikymmentä tuotannossa olleesta 2cv:sta Charleston -erikoisversion. Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 1980 esitelty malli, oli saanut koriinsa 20-lukuun viittaavan nostalgiahenkisen värityksen. Auton ulkoasu oli Citroën 2CV -malliston myynnin edistämiseksi palkatun taitelijan Serge Gavinin käsialaa.

Serge Gavin’in ideoimana tehdas ryhtyi valmistamaan monista malleistaan pieniä erikoissarjoja, jotka olivat teknisesti identtisiä tuotannossa olevien perusmallien kanssa, mutta poikkesivat niistä mm. ulkovärityksen ja sisustuksen osalta. Yksikään 2cv:n aiemmista erikoismalleista ei ollut kuitenkaan aiheuttanut sellaista ostoryntäystä kuin Charleston.

Alkuperäisessä 8000 kappaleen rajoitetun sarjan Charlestonissa oli korin punaiseen väriin maalatut pyöreät ajovalot. Myöhemmissä tuotantomalleissa ne vaihtuivat kromattuihin, aluksi metallisiin, mutta materiali vaihtui myöhemmin muoviin

Syksyllä 1980 esitelty 8000 kappaleen erikoissarjan Charleston pohjautui teknisesti 2CV6 Club-versioon. Erot löytyivätkin ulkonäöstä ja sisustuksesta. Penkit oli verhoiltu näyttävällä mustavalkoisella ”kukonaskel” -kankaalla. Korin värisellä punaisella (Rouge Delage) maalatuissa ajovalojen kuvuissa oli Clubin neliskulmaisista palattu jälleen Special-mallista tuttuihin pyöreisiin kauhalamppuihin. Viimeistellyn vaikutelman takasivat ruostumattomasta teräksestä valmistetut pölykapselit, joiden näyttävyys korostui punaiseksi maalattujen vanteiden ansiosta.

Hintaero yksinkertaisempaan perusmalliin eli Specialiin (21.600F) oli kuitenkin lähes viisi tuhatta frangia.

Tavallisista 2CV-malleista poiketen Charlestonissa myös vanteet oli maalattu korin värisiksi. Varsinaisessa sarjatuotantonmallissa lamput vaihtuivat kromattuihin.

Alunperin 8000 kappaleeseen rajoitetun 2cv6 Charleston -mallin suosion siivittämänä tehdas päätti heinäkuusta 1981 lähtien ottaa tämän punamustalla (Rouge Delage/Noir) värityksellä varustetun mallin kolmanneksi tuotantomalliksi Special- ja Club- versioiden rinnalle. Charlestonin myyntihinta (26.400F) oli 1200 frangia teknisesti vastaavaa Club’ia kalliimpi. Hintaero yksinkertaisempaan perusmalliin eli Specialiin (21.600F) oli kuitenkin lähes viisi tuhatta frangia.

1981 alkoi Charleston -mallin varsinainen sarjatuotanto Levallois’n tehtaalla. Tuotantoversio poikkesi rajoitetun erän autoista kromattujen ajovalojensa ja yksinkertaisemman harmaan, salmiakkikuviolla tikatun velour -verhoilunsa osalta. Kylkien koristeraidat olivat rajoitetun sarjan autoissa olleet maalatut, mutta sarjatuotantomalleissa siirryttiin käyttämään valmistuskustannuksiltaan halvempia teippauksin toteutettuja raidoituksia.

Keltamusta Charleston oli tuotannossa vain vuoden verran syksystä 82 kesään 83

Heinäkuussa 1982 tuotiin punamustan Charlestonin rinnalle keltamusta (Hélios Jaune/Noir) värivaihtoehto. Tämän suosio osoittautui kuitenkin vaatimattomaksi ja keltamusta väritys sai väistyä jo syksyllä 1983, kun se korvattiin kahdella eri harmaan sävyllä (Gris Cormoran et Gris Nocturne) maalatulla versiolla.

Kaksisävyinen harmaa Charleston tuli myyntiin syksyllä 83 ja pysyi mallistossa aina tuotannon loppumiseen saakka.

Citroënin maahantuoja Korpivaara lopetti 2cv:n maahantuonnin vuonna 1982. Sen jälkeen ovat alan harrastajat tuoneet maahan yksityisesti yli 60 2cv:tä. Autoverosta johtuen niistä valtosa on päätynyt liikenteeseen ns. korinvaihdon kautta, eli käytännössä autoja ei ole rekisteräity Suomeen uusina autoina, eikä niistä näin ollen ole tarvinnut maksaa autoveroa. Maahantuojan toimesta ei Suomeen tuotu Charleston -malleja lainkaan. Sen sijaan 2CV harrastajien toimesta niitä on tuotu maahan arvioiden mukaan ehkä noin parikymmentä kappaletta.

Suomessa Charleston-mallit jäivät harvinaisiksi ja kaikki yksilöt ovatkin päätyneet maahan yksityishenkilöiden maahantuomina. Tämä kuva on 80-luvun puolivälistä, jolloin Rättisitikan saattoi nähdä liikenteessä myös talvisaikaan.

2CV:n valmistus Pariisissa päättyi vuonna 87, kun Levallois’n tehdas suljettiin. Tuotantoa jatkettiin kuitenkin vielä Mangualden tehtaalla Portugalissa aina vuoteen 1990 saakka.

Rättisitikka on autohistorian ikoni ja yhä edelleen lukuisien keräilijöiden suosikki ympäri maailmaa.

Viimeinen 2CV valmistui Mangualden tehtaan tuotantolinjalta 27. heinäkuuta 1990 kello 16.30. Kyseessä oli harmaa Charleston, joka päätyi torvisoittokunnan saattelemana Citroënin museoon. Kaikkiaan tätä sympaattista kulkuneuvoa valmistettiin vuosien 1948-1990 aikana yhteensä 5 114 969 kappaletta.

Viimeinen valmistettu 2cv oli harmaa Charleston – Auto saateltiin ulos Portugalin Mangualden tehtaalta kesäkuun 27. päivänä 1990 juhlallisin menoin torvisoittokunnan soittaessa jäähyväismarssia

Rättisitikka on autohistorian ikoni ja yhä edelleen lukuisien keräilijöiden suosikki ympäri maailmaa. Viimeiset 10 vuotta mallistoon kuuluneella, hieman tavallisia malleja ”loisteliaammalla”, Charleston versiolla on oma erityinen paikkansa 2cv:n historiassa.

Katso 2CV Charleston – L’Amour Toujours Commercial – vuodelta 1980

Vesa

Kuvat: Citroën Communications ja Vesa Kasari