Auton teippaaminen on maalaamista halvempi ja nopeampi tapa saada uusi väri tai kuosi autoon. Teippauksella voidaan myös muuttaa sisustuksen ilmettä, teippaamalla halutulla värillä vanhat ja mahdollisesti kulahtaneet pinnat uuden veroisiksi. Teippaamalla teet autostasi yksilöllisen ja markkinoilta löytyy teippejä, jotka on helppo poistaa jos kyllästyt muutokseen.

Yksi suosittu teippaustyyli on niin kutsuttu ”Chrome delete”, eli kaikki auton kromiosat teipataan esimerkiksi mustaksi. Tätä harkittiin kuvan DS5:n kohdallakin, sillä kromattuja listoja on autossa todella paljon. Toisaalta autolle tunnusomainen keulan kromikoriste on yksilöllinen piirre, josta DS5:n tunnistaa jo kaukaa.

Teippilabran Aleksi työstää auton sivupeiliä. Muoto on haastava ja teippaus on tehtävä kahdessa osassa.

Lopulta päädyttiin korostamaan auton panoraamakattoa teippaamalla A-pilari ja oven yläreunat kiiltävällä mustalla. Se sopii hyvin auton kiiltävän mustaan B-pilariin ja mustiin takasivulaseihin. Lisäksi peilin kopat teipattiin niin ikään kiiltävällä mustalla.

Kromin kiiltoa vähennettiin auton keulan osalta teippaamalla Citroën-merkki kiiltävällä mustalla. Merkki oli helposti irroitettavissa, joka hieman helpotti työtä, mutta haastava se oli silti. Ammattilaiselta se kuitenkin onnistui hienosti ja lopputulos on virheetön.

Haasteelliset osat ja muodot vaativat lisäkäsiä, jotta teippi saadaan venytettyä oikeisiin muotoihin.

Teippausta käytetään myös suojaamaan autoa. Markkinoilla on laadukkaita suojateippejä, joilla voit suojata esimerkiksi uuden autosi keulan kiveniskuilta. Puskuri, kynnyskotelot, kaaret sekä alahelmat ovat myös alttiit naarmuille sekä kiveniskuille ja siksi ne kannattaa suojata heti auton ollessa uusi. Myös ajovaloille löytyy oma suojateippinsä niin ikään kiveniskuja vastaan.

Maskin viimeistely vaatii tarkkuutta ja vakaata kättä.

DS5 kävi teipattavana Teippilabralla. Yrittäjä Aleksi Ganin opiskeli alaa Australiassa kaksi vuotta sekä kävi teippauskoulutuksen maailman tunnetuimmalla teippaajalla Justin Patella. Suomeen palattuaan hän perusti Teippilabran joka toimii Helsingissä, Takoraudantiellä.

Valmis osa asennetaan paikoilleen.
Lopputuloksesta kuulemme mielellämme mielipiteitä. Kattokaaren muutos näkyy kuvissa huonosti, mutta mielestämme se on onnistunut muutos.

Antti

Kuvat: Antti Pitkänen
Teippaus: Aleksi Ganin, Teippilabra