Säilyneet, ennen toista maailmansotaa valmistuneet, Traction Avantit ovat harvinaisia. Malliston kuusisylinteristä huippumallia ehdittiin valmistaa ennen sotaa vain reilut parituhatta kappaletta ja niistä vain 277 autoa oli pisimmällä Familiale korilla. Suomeen näitä autoja saapui vuonna 1939 kaksi kappaletta.

Suomeen siis saatiin kaksi aikansa hienointa Citroën autoa, 15 SIX Familialea, joista ensimmäinen 28.06.1939 tullattu ja runkonumerolla 680.697 Citroën Familiale “15” toimitetettiin tullauspäivänä Adolf Kankkuselle Kouvolaan.

Jälkimmäinen 30.06.1939 laskutettu ja runkonumerolla 681.501 ollut Citroën Familiale “15” toimitettiin suoraan Suomen Armeijalle (merkintä: Armeija -39). Kummatkin autot olivat väriltään mustia.

“Familiale on hyvin tilava vaunu, jossa on runsaasti tilaa 6 hengelle. Etu- ja takaistuimen väli on 1,2 m ja akseliväli on 3,27 m. Etuistuimella on tilaa 3 hengelle ja takaisuimella samoin 3 hengelle, senlisäksi on vaunussa 2 tai 3 varaistuinta. Sitä voidaan pitää erittäin taloudellisena mutta kuitenkin loistavana perhevaununa.”

Adolf Kankkunen oli tunnettu mies Kouvolassa ja hän rakensi kauppalan ensimmäisen viemäriverkoston. Hän myös omisti useita kiinteistöjä Kouvolassa. Talvisodan pommituksissa 19.2.1940 Adolf Kankkusen talo sai täysosuman ja se tuhoutui täysin. Talon yhteydessä oli pommisuoja jossa oli suojassa myös naapuritalon asukkaita. Pommin osuessa tähän pommisuojaan saivat talon asukkaista surmansa Serafiina Kankkunen ja Aili Kankkunen. Surmansa saivat myös kauppapuutarhuri Antti Salo, hänen vaimonsa Elin Salo sekä heidän kaksi tytärtään, Hellin Salo ja Maija Salo.

Adolf Kankkusen omistuksen jälkeen auton liikkeistä ei ole tietoa. Tarinan mukaan auto oli ollut jonkun ison herran autona sodan aikana. Tähän viittaa etulokasuojassa ollut reikä missä olisi voinut olla lipputanko. Autossa oli myös Suomessa tehdyt alumiiniset kapselit. 

Citroën 15 SIX Familiale kuvattuna Ranskassa vuonna 2014

Myöhemmin SIX Familiale oli pitkään säilössä Pirttiniemillä heidän Bembölen tallissa Espoossa. Sieltä sen osti nuorena menehtynyt Juha Lahti, jolla oli omistuksessaan useita Traction Avant -malleja. Kun Juha Lahti päätti myydä auton, otti hän yhteyttä Suomalaisiin Citroën-harrastajiin. Tuolloin kenelläkään ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta ostaa tätä harvinaista autoa ja niinpä se lopulta päätyi Englantiin, Traction-guru John Gillardin omistukseen. 

John Gillard myi auton kuuluisalle SIX-keräilijälle Nico Michon’ille Belgiaan. Nico Michon taas myi auton eteenpäin rahoittaakseen ainoan säilyneen aidon 15 SIX -cabrioletin oston Yhdysvalloista. Tämä SIX Cabriolet oli tehtaan tekemä erikoismalli Edouard Michelinin tyttärelle, Madame Anna Michelinille. Näitä avokorisia 15 SIX Traction Avantteja on olemassa vain kolme kappaletta, mutta tämä kyseinen yksilö on ainoa joka on saanut runkonumeron ja näkyy tehtaan tuotantolistalla. Lisäksi kaksi aitoa koria kasattiin sodan jälkeen, toinen on beige ja toinen punainen.

15 SIX Familliale tuli uudestaan myyntiin 4-5 vuotta sitten, jolloin hintana oli 25.000€. Tuolloin auton osti sen nykyinen ranskalainen omistaja, joka rakensi siitä eräänlaisen ralliauton, jolla on tarkoitus osallistua erilaisiin veteraaniautojen kilpailuihin. 

Citroën 15 SIX Familiale nykykunnossa.

Ottaen huomioon kuinka harvinaisesta autosta on kysymys on valitettavaa, että autoon on tehty muutoksia, jotka esimerkiksi Suomessa poissulkisivat auton museokatsastuksen. Sähköjärjestelmä on muutettu nykyaikaisemmaksi 12V -järjestelmäksi. Autossa on levyjarrut ja kaksi bensatankkia lisäksi takapenkkiä on siirretty eteenpäin. Toisaalta on hienoa ja pieni ihme, että auto on edelleen olemassa ja ajokuntoinen. 

Antti

Kuvat: Michael Cedercreutzin arkisto ja Nico Michon
Lähteet: Jaana Juvonen, Kouvola 1939 – 2003 (ISBN 951-98877-4-1) ja Citroën Suomessa (ISBN 978-952-472-295-7)