Suomen vanhin tiedossa oleva Traction Avant on siirtynyt Citroën-harrastajan hellään huomaan. Entisöintiurakka tulee olemaan haasteellinen, mutta uskomme näkevämme tämän auton vielä tapahtumissa tulevina vuosina.

Kyseinen Traction Avant 7C tullattiin Suomeen 22.4.1936. Se valmistui kuitenkin tehtaalta jo vuonna 1935. Todennäköisesti auto tuli Tanskan maahantuonnin kautta ja siksi matka tänne Suomeen kesti niin kauan. Myös Citroën tehtaan konkurssi on voinut vaikuttaa asiaan.

  • Malli: Citroën Traction Avant 7C
  • Moottori nro: F.G.01869
  • Alusta nro: 071273
  • Väri: rödbrun eli viininpunainen (Rouge Bordeaux) mustilla lokasuojilla
  • Toimitettu: 8.6.1936 tehtailija Ahoselle Toijalaan.
Citroën tehtaan todistus auton vuosimallista.

Auton vaiheista tiedetään ainakin sen verran, että 1980-luvulla se varastettiin silloiselta omistajaltaan ja viimeiset 20-vuotta auto on taistellut ajan hammasta vastaan ulkosalla. Tulevaisuus siis näyttää pitkästä aikaa valoisammalta! Toivotamme onnea entisöintiprojektille ja palaamme asiaan kun se edistyy.

Antti
Kuvat: Michael Cedercreutz