Helmikuussa 2009 Citroën julkisti ottavansa DS nimen käyttöön kalleimmissa malleissaan. Ensimmäisenä näki päivänvalon DS3-malli, joka lanseerattiin keväällä 2010. Sporttinen ja nuorekas DS3 osoittautui Citroënin rallimenestyksen siivittämänä välittömästi suureksi menestykseksi. DS kolmosta seurasivat nopeassa tahdissa DS4 ja DS5. Huhtikuun päättyessä rullasi PSA:n Sochaux’n tehtaan tuotantolinjalta ulos viimeinen DS 5 -malli. Reilun kuuden vuoden ikään ehtineen mallin myynti oli hiipunut ja niinpä se sai vähin äänin tehdä tilaa yhtymän paremmin kaupaksi meneville malleille.

 

DS3 on ollut Citroënille suuri menestys. Hieman reilussa vuodessa juhlittiin jo 100.000 auton rajapyykin täyttymistä. Loppuvuodesta 2010 lanseerattiin isompi DS4, joka pohjautui teknisesti C4:een ja ulkoisesti samana vuonna Genevessä esiteltyyn DS High Rider –konseptiin. Auto niitti palkintoja ja kunniamainintoja muotoilustaan, mutta DS3:n veroista myyntimenestystä se ei kuitenkaan saavuttanut. DS4:n hiukan normaalia autoa korkeampi kori ei löytänyt ostajia urheilullista autoa hakevista, eikä toisaalta ”rehellistä” cross-overia havittelevista ostajista. On myös esitetty arveluja, että DS4 poikkesi keulansa ulkonäön osalta liian vähän edulliseksi perusautoksi mielletystä C4-mallista.

DS-mallistoa laajennettiin ripeässä tahdissa, sillä jo seuraavana vuonna julkistettiin Sanghain autonäyttelyssä urheilullisen linjakas tilafarmari Citroën DS5. Auto pohjautui pitkälti jo vuonna 2005 esiteltyyn C-SportLounge –konseptiautoon. Päinvastoin kuin auton nimi antaisi ymmärtää, DS5 ei kuitenkaan ollut C5-mallin rinnakkaisversio, vaan hyödynsi pienemmän C4-mallin kanssa samaa PF2-pohjalevyä ja alustarakennetta. Käytännössä tämä tarkoitti C4-mallin tapaan rautajousitusta, joka oli kaiken lisäksi viritetty harmillisen pintakovaksi ja siis kaukana C5 -mallin hydraulijousituksen mukavuudesta. DS5:sta tuli myös kaikkien aikojen ensimmäinen Citroën, joka on valmistettu Peugeotin tuotantolinjalla Sochaux’ssa.

Syksyllä 2012 saatiin ensimmäisiä viitteitä DS-malliston eriytymisestä kokonaan omaksi automerkikseen, kun Kiinan markkinoilla avattiin ensimmäiset puhtaasti DS:iin erikoistuneet myymälät DS Storet.

Vuoden 2014 aikana DS-mallisto täydentyi vielä kahdella puhtaasti Kiinan markkinoille suunnitellulla mallilla.

Kiinalaiset suosivat porrasperäisiä automalleja, mutta DS 5LS -malli ei ole käynyt kaupaksi. .

DS 5LS oli perinteinen porrasperäinen versio DS5:sta ja DS 6WR, joka oli ensimmäinen PSA:n kokonaan itse suunnittelema kaupunkimaasturi. Porrasperäisen DS 5LS mallin myyntimäärät Kiinassa ovat jääneet kuitenkin hyvin alhaisiksi eli auto on kaupallisesti ollut katastrofi. Neljässä vuodessa mallia on myyty alle 20 tuhatta kappaletta. Vuonna 2017 DS 5LS:ää myytiin enää keskimäärin reilut sata autoa kuukaudessa.

Maaliskuussa 2014 PSA:n uusi pääjohtaja Carlos Tavares ilmoitti tavoitteekseen rakentaa DS:sta PSA-yhtymän Premium –merkki ja että DS tullaan erottamaan kokonaan omaksi automerkikseen myös Euroopassa. Ensimmäinen uuden strategian mukainen DS-malli on kasvojen kohotuksen saanut DS5, joka julkistettiin Geneven autonäyttelyssä keväällä 2015. Uudistetussa DS 5 -mallissa ei enää esiintynyt Citroënin tunnuksia lainkaan. ”Jumalatar” oli hylännyt Citroënin *).

Kaikkiaan DS 5-malliston autoja valmistettiin Ranskassa noin 85 tuhatta kappaletta ja Kiinassa reilut 12 tuhatta. Eniten mallia myytiin vuonna 2012 jolloin myynti Euroopassa ylsi reiluun kahteenkymmeneenkolmeentuhanteen. DS 5 -malleista noin 70 tuhatta on valmistettu Citroën -brändin alla, sillä ensimmäiset ilman Citroën -tunnuksia valmistetut DS 5-mallit lipuivat tuotantohihnalta vasta vuoden 2015 syksyllä.

DS5 MoonDust2.JPG
Malliuudistuksen myötä DS 5:sta katosivat Citroënin tunnukset ja viiksikeula vaihtui DS-logoon.

Uudistuneen mallin entistä ylellisempi varustelu ja hieman pehmeämmäksi viritetty jousituskaan eivät kuitenkaan riittäneet kiskomaan mallin myyntiä enää alkuvuosien lentoon. Uutta DS 5 -mallia myytiin kahden ja puolen vuoden aikana vain noin 15 tuhatta kappaletta. Suomessa DS 5 malleja on rekisteröity kaikkiaan 462 kappaletta. DS 5:n lippulaivaa eli nelivetoista dieselhybridiversiota tuli maahan vuosina 2012-2014 yhteensä muutamia kymmeniä yksilöitä. Uudempia pelkästään DS:n nimeä kantavia malleja on maahantuotu vain reilut parikymmentä kappaletta. Varmaa kuitenkin on, että tämä tyylikäs malli tulee olemaan haluttu harrastajien keskuudessa tulevaisuudessa, olipa keulassa sitten Citroënin viikset tai DS:n logo.

*) DS äännetään ranskaksi samalla tavalla kuin jumalatarta tarkoittava sana ”Déesse”

Vesa

Kuvat: Citroën ja kirjoittajan arkistot