Ensimmäiset Suomessa pidetyt jääkiekon MM-kilpailut järjestettiin vuonna 1965 Tampereen Hakametsässä. Kisoja varten rakennettiin jäähalli, joka oli lajinsa ensimmäinen Suomessa. Tänään lauantaina 27.11.2021 Hakametsä isännöi historiansa viimeistä Liiga-ottelua, kun Tappara kohtaa HPK:n.

Katsojia uuteen halliin mahtui 10 200, istumapaikkoja oli 1 573. Hallin itäisellä sivulla oli istuimin varustettu pääkatsomo, tämän vastapäinen sivu ja päädyt olivat seisomakatsomoita. Joukkueiden huoltotilat olivat aikansa huippuluokkaa.

Tampereen jäähallin avausottelu pelattiin ennen suurkisoja 29.1.1965. Näytösottelu Tampere – muu Suomi päättyi tasapeliin 4 – 4. Ensimmäinen maali syntyi ajassa 0.40 Muun Suomen Matti Harjun mailasta.
Ensimmäinen mestaruussarjaottelu pelattiin 31.1.1965 Ilveksen ja Tapparan välillä Ilveksen voittaessa lukemin 5-3.

Pääsylippu vuoden 1965 kisoihin.

No miten itse MM-kisoissa sitten kävi? Lopputuloksiksi kirjattiin seuraavaa: Neuvostoliitto otti kultaa, Tshekkoslovakia pelasi hopealle ja Ruotsi tyytyi pronssiin. Suomen sijoitus kotikisoissa oli seitsemäs.

Nyt tämä perinteikäs halli jättää aktiiviuran taakseen ja SM pelit siirtyvät uudelle areenalle Tampereen keskustaan. Vanhan Hakametsän hallin ympäristöön rakennetaan uusien harjoitushallien lisäksi hybridikortteli ja asuinrakennuksia.

Rakennuksen alkuperäistä ilmettä kunnioitetaan ja se muutetaan lähemmäs sitä, mitä se on vuonna 1965 ollut, kertoo pääsuunnittelija, arkkitehti Petri Kontukoski.

Jäähalli pysyy monipuolisesti jääurheilun käytössä, mutta valmiuksia tulee myös muille lajeille. Katsomossa on tilaa 3000 katsojalle. Ylimmäiseen kerrokseen on suunniteltu muun muassa juoksurata (YLE).

Palataan kuitenkin vielä Hakametsän hallin alkuaikoihin ja siihen miten tämän hallin avajaishetket liittyvät Citroëniin. MM-kisojen lehtimiehet saivat käyttöönsä kymmenen kappaletta Citroën D-malleja. Autojen kylkeen oli teipattu kisojen logon lisäksi teksti: “nopeaan uutispalveluun nopea Citroën”. Kyseessä lienee ollut Korpivaaran mainoskampanja, joka kieltämättä oli varsin oivallinen. Jääkiekko eli tuolloin vahvaa nousukautta, jota vielä entisestään nostatti uusi halli ja kotikisat. Mikä olisikaan sopinut tuohon kuvaan paremmin kuin, lähes kymmenen vuoden iästään huolimatta, edellen edistyksellinen Citroën D-malli. Huomatkaa, että osa autoista oli vielä vanhalla keulalla olevia autoja vaikka uusi oli esitelty jo kolmisen vuotta aiemmin.

Antti

Tämä artikkeli on julkaitu aiemmin Citikka-lehdessä ja Citroën Suomessa -kirjassa

Lähde: Hakametsän hallin tulevaisuuden osalta Suomen Yleisradio.
Kuva: Korpivaara Oy, Antti Pitkäsen arkisto