Oheinen kuva on hieno tallenne paikasta jota ei enää ole. Keimolan moottoristadion toimi aikanaan monien kilpailujen näyttämönä ja siellä järjestettiin koeajoja ja musiikkitapahtumia.

Keimolan rata avattiin 12. kesäkuuta vuonna 1966. Radan isä oli kilpa-autolegenda Curt Lincoln. Radan pituus oli noin 3,3 kilometriä ja pelkkä pääsuora oli vaikuttava 950 metrin mittainen ”kiitotie”. Oheisessa kuvassakin taustalla näkyvä valvontatorni oli ja on edelleen radan maamerkki. Se alkaakin olla ainoa asia, joka radasta on tällä hetkellä jäljellä. Lopurata on jäämässä kokonaan kerrostalojen peittämäksi. Moottoriurheilu Keimolan moottoristadionilla loppui kuitenkin jo syksyllä 1978.

Keimolan moottoriradalla Formula 2 -luokan lähtö radan perustamisen aikoihin.

Pekka Pirttiniemi ja Citroën DS21 – Keimola 1966

RalliCross kilpailu, Lasse Korpivaara – Keimola 1978

Keimolassa järjestettiin usein F2-kilpailuja ja pääradan vierellä oli Keimolan kartting rata, jossa harjoittelivat sekä kilpailivat mm. sellaiset nimet kuin Jyrki JärvilehtoMika Häkkinen ja Mika Salo.

Kilpailujen lisäksi rataa käytettiin monien testien ja esittelyjen pitopaikkana. Autojen ominaisuuksien lisäksi Keimolan radalla järjestettiin nykymittapuun mukaan kyseenalainen testi siitä, miten alkoholi vaikuttaa ajamiseen. Pääosin teekkareista koostuva testiryhmä ajoi radalla kelloa vastaan ja määrätyin väliajoin heille tarjottiin annos alkoholia. Eräs testiin osallistunut henkilö kertoi, että testi oli nuorelle miehelle erittäin mieluinen.

Ensimmäisten alkoholiannosten jälkeen kierrosajat hieman parani kun uskalsin ottaa enemmän riskiä. Melko nopeasti kävi kuitenkin päin vastoin ja ajamisesta tuli hyvin epävarmaa.

Nimettömänä pysyvä testihenkilö

Artikkelikuvan auto kuului Jyrki Laineelle, joka oli ostanut auton köyhien Stockalta eli Ruskeasuon romuliikealueelta. Tämä Citroën oli käynyt katollaan ja päätynyt sen jälkeen Ruskeasuolle. Pienillä korjauksilla siitä tehtiin kilpa-auto, jolla Jyrki Laine ajoi vuonna 1965 muutamia kilpailuja. Sitten tuli armeijaan lähdön aika, joka katkaisi kisailun jatkamisen. Armeijan jälkeen Jyrki Laine palasi autourheilun pariin. Jyrki Laine osallistui Turussa 18. -19.9.1965 ajettuun Hakkapeliittaralliin, josta voit lukea lisää blogin toisesta artikkelista.

Jos lukijoilta löytyy Citroënkuvia Keimolasta, lähettäkää ne meille niin päivitämme niitä tämän jutun yhteyteen.

Antti

Kuvat: Jyrki Laine, B. Möller, Museovirasto, Holger Eklund – Carita Keinäsen arkisto.