Julkaisemme poikkeuksellisesti päiväkirjamaisen tarinan, joka kuvaa hyvin tilannetta, johon tavallinen auton käyttäjä ei koskaan ajaudu. Kyseessä on vakionopeudensäätimen, eli tuttavallisemmin vakkarin, jälkiasentaminen sellaiseen Citroen malliin, johon sitä ei ole ollut uutena saatavilla.

2.2.2023 Tuossa olen ihmetellyt kun muutamissa 1,4-moottorisissa Citroen C3:ssa on vakkari. No..Tutkin eilen omaa C2:sta (1,4 vm.2004) lexialla ja siellä on kaikki vaadittava tehty ohjelmallisesti valmiiksi. Ongelma on siinä, että pitää laittaa Citroen C3 -mallin ratti, jotta saa ohjausnapit. Viikselle ei ole paikkaa tässä vehkeessä. Todennäköisesti pitää vaihtaa myös katkaisinpaketti. Ja pitääkö muuta? No osia saa kyllä mm. ovokosta löytyi ratti napeilla ja varmaankin se katkaisinpaketti löytyy myös. Tehdäänkö lisävarustelu juttu mon amiin jos saan sen toimimaan?

13.2.2023 Jaahas. Eväät vakkariin olisi. Ei olekaan aikoihin jännittänyt tällä tavoin että lähteekö toimimaan

14.2.2023 Vakkari tilannepäivitystä. Kamat paikoillaan, läppärillä moottorin eculta täppi aktiiviseksi, bsi:ltä täppi aktiiviseksi ja vielä kytkinpolkimen täppi aktiiviseksi. Kun vakkarin laittaa ratista on-tilaan, kuuluu Blink. Mutta ei kytkeydy päälle. Olisi ollutkin tylsää, jos se helposti toimisi. Otan seuraavaksi sähkökaaviot esiin. Com2000:ssa on yksi ylimääräinen pistokepaikka jota ei ollut vanhassa. Joten voi olla että pitää valmistaa johtosarja sen ja bsi:n väliin. Ja täytyy lukea onko vikakoodeja ja tehdä vielä testit tuleeko tietoa järjestelmästä. Tehtävää vielä on. 😁

15.2.2023 Vakkari-päivitys osa kaksi (kolmos osa tekeillä 😂) sain jo vakkarin toimimaan kerran. Ja hienosti toimikin. Siitä painoin pauselle, eikä se sen jälkeen toiminut vaikka mitä teki. Lexialla ei löydy mitään toimilaitetestejä tähän. Mutta.. Launchissa onkin ihan eri tavalla kaikkea. Sieltä mm. näin että rattinapit toimii moitteetta. Alkaa vaihtoehdot vähetä, seuraavaksi jarruvalokatkaisijan ja kytkinpolkimen katkaisijan kimppuun. 331tkm on saattanut kuluttaa niitä jo hieman.

3.3.2023 Vakkarisaaga osa 3. En ole ehtinyt juurikaan paneutumaan vakkariin. Tänään ollaan Helsinkiin menossa ja oli pakko vähän aktivoitua sen suhteen. Eilen vaihdoin jarruvalokatkaisijan ja tänään aamulla kytkinpolkimen katkaisijan. Ei vaikutusta. Launch oli kiinni ajettaessa ja kaikki nappulat ja katkaisijat toimi hienosti ja oikein. Hieman raavin päätäni, että mikä hitto. Pakko olla ohjelmassa tai järjestelmässä joku sisäinen vika. Ja se vika oli… ratkaisu kuvan alla…

🙋 Pakko nostaa käsi pystyyn sen merkiksi, että vastaus oli koko ajan nenän edessä. Ennenkin samankaltaisten vikojen kanssa pelannut. Autoon on joskus asennettu jälkiasennussoitin. Aloin miettimään, että ne kyllä saattaa sekoittaa väylän. Koulun parkkipaikalla otin soittimen töpselit auki ja nyt toimii moitteetta 🥳🥳

Niin ja mitä kaikki maksoi. On jokaisen oma mielipide kannattaako jälkiasennuksia tehdä näin halpaan autoon, mutta osat maksoivat seuraavasti: ratti (Puolasta) 32e + toimituskulut ja katkaisinpaketti (Suomesta) maksoi 80e + toimituskulut.

Sami / Galliagears