Tällä sloganilla Citroën BX Sport ja Grundig ”laatuajattelun superyhdistelmä” valloitti Suomea vuonna 1986.

Ranskalainen auto, ja vieläpä Citroen BX, oli äkkiä ajatellen outo valinta saksalaisen Grundigin mainosautoksi Suomessa. Valinta ei kuitenkaan ollut huono, sen verran harvinaisesta malliversiosta oli kyse. Harva oli nähnyt BX Sportia luonnossa, tuotiinhan niitä maahan vain reilu 20 kappaletta. Kyseessä oli näyttävällä korisarjalla varustettu erikoismalli joka Grundig mainosteippauksineen herätti varmasti toivottua huomiota.

grundig_bx_sport_3Auto kiersi vuoden 1986 aikana ympäri Suomea Grundigia myyvissä liikkeissä. Power & Sound -kiertuetta mainostettiin näyttävästi lehdissä ja Citroën BX sai samalla huomiota. Auto oli varustettu Grundigin parhaimmalla WKC 3060 autohifipaketilla, jolle luvattiin tehoa täydet 100 Wattia. Tähän aikaan kyseessä oli kasettisoitin, joka oli varustettu Dolby B -kohinanpoistolla ja Loudness-korostuksella. Paketin hinta kaiuttimineen oli 1 590 mk. Vertailun vuoksi BX Sport maksoi 139 000 mk ja sisarmalli BX 19 GT 99 500 mk.

Kyseisen hopeanvärisen BX Sportin rekisterinumero oli UTT-866. En tiedä onko auto säilynyt, mutta toivon niin. Kyseessä on hieno pala 80-luvun historiaa.

Grundig ajautui lopulta Philipsin omistukseen 90-luvulla ja teki konkurssin 2003, mutta on edelleen tuotemerkkinä olemassa.

Mikko

grundig_bx_sport_4

grundig_bx_sport_2.jpg