1970 –luvulla Ranskassa ryhdyttiin rakentamaan moottoriteitä. Ajonopeuksien noustessa tuli tarve päivittää myös moottoriteitä valvovan poliisiyksikön Gendarmerie BRI’n (Brigade d’Intervention Rapide) ajokalusto vastaamaan kasvaneita nopeuksia.

Poliisilla oli ollut käytössä jo varsin hyväkulkusia ID-malleja, joihin oli asennettu tehokkaammat ahtimella piristetyt DS:n moottorit. Tästä huolimatta ne olivat kuitenkin alakynnessä, jos kiinniajettavaksi sattui iso Mercedes tai Porsche.

Vuoden -72 lopulla Gendarmerie hankki kaksi uutta Citroen SM:ää. Näiden suihkutusmoottorilla varustettujen autojen väri oli Gendarmerielle tyypillinen turkoosin sininen (Bleu de Brégançon) ja kylkiin oli maalattu valkoisella ”GENDARMERIE”.

Mistään vakiovireisestä SM:istä ei luonnollisestikaan ollut kyse.Moottoria oli näet piristetty varsin huomattavasti.

Vuonna 1973 Tekniikan Maailma-lehden pikku-uutisia palstalla kerrottiin, että ranskalaisen poliisin käyttöönsä saamat SM:t ylittävät tarvittaessa 280 km/h nopeuden. Tiettävästi loppuvuodesta 73 tilattiin vielä kolme SM:ää lisää, joten kaikkiaan poliisin käytössä palveli ilmeisesti viisi SM:ää. Viimeiset SM:t poistuivat käytöstä vuonna 1976.

Vesa

Video aiheesta löytyy Youtubesta: