Vielä 1980-luvulla Suomessa kuvattiin automainoksiin valokuvia tehtaan toimittamien kuvien sijaan. Yksi tunnelmallisimmista Suomi-kuvista on Citroën BX:n lehtimainoksessa vuodelta 1985.

Kuvassa kiteytyy 80-luku parhaimmillaan: uusi tiilitalo, ajanmukaiset vaatteet ja tietysti punainen BX! Perheen isä on ajanut uudella autolla pihaan ja lapset juoksevat tutkimaan autoa. Pihanurmelle on katettu pöytä juominen ja kynttilöineen, kerrassaan hieno hetki.

Kun valitset seuraavaa autoasi, Citroen BX on hyvä vaihtoehto. Ja nyt todellinen vaihtoehto BX:lle on toinen BX. Malleja on jo 10 erilaista.  Valittavanasi on myös diesel-ja uusi farmariversio Break.
Tärkeimmät ominaisuudet ovat kaikissa malleissa täysin samat: yhtä nykyaikainen, luotettava kaasunestejousitus, yhtä tilava 4-ovinen matkustamo, yhtä mukavat istuimet, yhtä ainutlaatuinen ruosteenesto, yhtä hyvät talviominaisuudet.
Liikkumistarpeesi määräävät, minkä vaihtoehdon taloudellisista moottoreista valitset. Mieltymyksesi sen, onko autosi vakiovarusteltu ylellisyyteen asti: keskuslukitys, sähköiset lasinnostimet edessä ja takana, ohjaustehostin.. Tule varmistamaan, onko BX sinunkin autosi, kun palaat koeajolta…

Perheen isä on valinnut 10 erilaisesta BX-vaihtoehdosta ilmeisesti 16 TRS mallin, C-pilarin oopperaikkunoista päätellen. Huomatkaa myös lisävarustelistalta rastitettu lasikattoluukku.

Mikko

Kiitokset skannauksesta Santerille!

bx_mainos_1985_teksti