Kun C5 korvasi pitkään mallistossa olleen Xantian pidettiin julkistustilaisuus hienosti Finlandia-talolla 14.-15.12.2000.

img_3319
Uusi Citroën C5 Finlandia-talon aulassa
Joulukuussa järjestetty tilaisuus oli kutsuvierastilaisuus, johon kutsuttiin lehdistön lisäksi myös potentiaalisia asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita. Teemana oli glögiä, hyvää musiikkia sekä tietenkin tilaisuuden päätähti, uusi C5.

Kutsu esittelytilaisuuteen
Paikalle tehtaalta saadut esittelyautot olivat hyvin varusteltuja ja yhtä lukuunottamatta uuden sukupolven kolmilitraisella V6-moottorilla. Verhoilu oli vaaleaa nahkaa puusomistein.

C5:n yhteydessä Citroën toi markkinoille kolmannen sukupolven kaasunestejousituksen, hydractive 3 ja 3+ -versiot. Hydractive 3+ oli näistä se etevämpi ja siinä oli automaattinen nopeuden ja tien laadun mukaan säätyvä korkeudensäätö sekä jäykempi Sport-asetus. Tässä vaiheessa myös luovuttiin LHM+ hydrauliikkanesteestä ja sen korvasi täys-synteettinen LDS-neste.

Vaalea nahkaverhoilu on näyttävän naköinen. Tässä autossa varusteena myös navigaattori.
Esittelytilaisuuden jälkeen autot matkasi takaisin Ranskaan, jossa ne hyvin suurella todennäköisyydellä romutettiin.

Citroën C5 V6 Exclusive
Uusi C5 oli uuden ajan Citroën. Sen muotoilu ei herättänyt vastaavaa ihastumista kuten Xantia aikanaan teki. Uusi malli oli selvästi kookkaampi mutta myös ulkonäöllisesti raskas. Uutta C5-mallia kuitenkin myytiin ensimmäisinä vuosina hyvin kun toimitukset 2001 keväällä varsinaisesti Suomessa käynnistyivät.

Antti