Citroën C5 oli suosittu auto Suomessa 2000-luvun alussa. Uudempaa korimallia ei näe liikenteessä lainkaan niin usein. Kaverin kanssa mietimme mallin valmistus- ja myyntimääriä, joten asiasta piti ottaa selvää.

Aloitetaan kuitenkin tiivistetyllä mallihistorialla ennenkuin mennään varsinaiseen aiheeseen.

Citroën C5, 2001-2004

c5-serie1_400px

Citroën C5 esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2000 ja myynti alkoi Suomessa maaliskuussa 2001, vaihtoehtoina oli kolme bensiinimoottoria ja kaksi diesel-moottoria. Farmarikorinen Break-malli seurasi heti heinäkuussa 2001 ja muodostui etenkin Suomessa suosituksi vaihtoehdoksi tilojensa ansiosta.

Citroën C5 II , 2004-2008

c5-serie2_400px.jpg

C5 facelift-malli esiteltiin syyskuussa 2004. Esimerkiksi etu- ja takavalot uusittiin, samoin kojelauta. Vakiorenkaidenkin koko kasvoi 16-tuumaan. Samalla lisättiin ja paranneltiin turvavarusteita. Moottoripuolellakin oli hieman muutoksia, mm. uusi 1.6 HDi-moottori tuli saataville C5:seen. Myöhemmin tuli lisää vaihtoehtoja Diesel-moottoreiksi, kuten vuonna 2006 esitelty tehokas tupla-turbo HDi 170 FAP.

Citroën C5 III, 2008-

c5-x7_400px.jpg

Täysin uusi Citroën C5 III (X7) esiteltiin 2008. Historiallista oli, että auto oli saatavissa kaasunestejousituksen lisäksi myös teräsjousilla. Korimalleina olivat neliovinen sedan ja Tourer-farmari. Eritehoisia bensiinimoottoreita oli aluksi kolme ja dieseleitä neljä. Huipulla olivat V6-moottorit. Kahden pienimmän moottorin kanssa kaasunestejousitusta ei ollut tarjolla. Myöhemmin moottorivalikoimaan tuli myös bensaturbo, eli THP-moottori ja 3.0i V6 jäi tuotannosta. Viime vuodet C5:seen on ollut saatavana vain 4-sylinterisiä HDi-moottoreita.
Kovin suurta faceliftiä tähän korimalliin ei ole tullut, mutta led-päiväajovalot tulivat ajovaloumpioihin 2010. Ja viimeisimpänä muutoksena Citroenin merkit, eli chevronit, pehmentyivät nykytyylin mukaiseksi (2013). Uusin varustetaso on 2014 esitelty maasturi-look, Crosstourer.

Tiedetään, että nykyisen Citroën C5:n myötä kaasunestejousitus siirtyy historiaan. On vielä epäselvää, saako C5 seuraajan, mutta oletettavasti ja toivottavasti näin tapahtuu.

Valmistusmäärät

Parhaimmillaan Citroën C5 myi Euroopassa vuonna 2002 yli 145.000 kappaletta. Myynti laski tästä tasaisesti vuoden 2007 alle 50.000 kappaleeseen, edes vuoden 2004 facelift ei aiheuttanut merkittävää kysynnän kasvua.

Uuden C5 III -mallin julkaisu sai kysynnän piristymään, mutta vuodesta 2010 lasku on ollut taas tasaista. Viime vuonna 2015 Citroën C5:ia valmistettiin enää alle 10.000 kpl! Esimerkiksi Citroën C6 myi noin 9.100 autoa parhaana valmistusvuonna 2006, joten nyt C5 on samoissa lukemissa. Ei liene kaukaa haettua, että nykyisen C5:n valmistus loppuu aivan lähivuosina.

Kaaviossa on huomattava, että vuonna 2004 ja 2008 on myyty kahta mallia, eikä näiden suhde ole tiedossani. Luvuissa ei myöskään ole otettu huomioon Kiinassa valmistettuja C5:ia.

Suomen myyntimäärän trendi on hämmästyttävän samankaltainen kuin Euroopassa. 2000-luvun alkuvuosina Citroën C5 oli meillä todella suosittu yritysautona, mikä näkyi myyntimäärissä. Pylväskaaviosta huomaa selvästi, ettei uusin C5 III ole saavuttanut meillä lainkaan samanlaista suosiota kuin aiemmat mallit.

Mielenkiintoista olisi tietää, paljonko C5-malleja on Suomessa myyty teräsjousin vs. kaasunestejousituksella. Yhden arvioin voi saada Nettiauton myynti-ilmoituksia vertailemalla. Helmikuussa 2017 nettiautossa oli myynnissä 203 kpl C5 III:a. Näistä vain 32 oli teräsjousilla, eli voidaan päätellä hydraulijousisten C5:n osuudeksi meillä n. 80% (kiitos Vesa)!

C5:n korkea malli-ikä näkyy täälläkin myyntimäärissä, viimeiset vuodet myyntimäärät ovat olleet alimmillaan 2015, vain 74 autoa! Myös esimerkiksi Englannissa on ollut vastaava kehitys, vuonna 2015 siellä myytiin vain 237 uutta C5:a ja malli poistettiinkin siellä myyntivalikoimasta. Vertailun vuoksi Ranskassakin C5 myi vuonna 2015 vain 6.549 autoa.

Ehkä uutinen kaasunestejousituksen loppumisesta sai Suomessa viime vuoden 2016 myyntimäärän hiukan edellisvuotta korkeammaksi? Kuitenkin voi sanoa, että vuoden 2014-2016 autot ovat jääneet täällä todellisiksi harvinaisuuksiksi, eikä käytettyjen autojen tarjonnassa tule olemaan kovinkaan paljon valinnanvaraa.

Mikko

Kuvat: Citroën
Lähteet: PSA Group, carsalesbase.com, Trafi