Vuonna 2008 julkistettu Citroën C5 X7:n tuotanto päättyy. Samalla päätty myös hydrauliikkajousituksen aika Citroën mallistossa.

Torstaina 16.3.2017 päivittyi Citroën C5:n hinnasto (citroen_c5_hinnasto_3_17), josta löytyy enää yksi malli. Viimeiseksi C5-malliksi Suomessa jää C5 Tourer BlueHdi 180 Exclusive.  Tietojemme mukaan kesällä C5:n tuotannolta vapautuvalla kapasiteetilla aletaan valmistamaan C5 Aircross -katumaasturia, joka on todennäköisesti 2015 esitellyn Aircross-konseptin kaltainen.

Citroen-Aircross-5
Citroën C5 Aircross

Tällä hetkellä muutamat tuotantopaikat on vielä tehtaalla vapaana huhtikuulle, joten hinnaston tiedoista poiketen saa uuden C5:n vielä hetken aikaa tilattua myös tehtaalta.

Käytännössä ensi viikon jälkeen C5 tuotantotarina on Suomen osalta kokonaan ohi.

Antti

Päivitys 17.3.2017:

Tähän juttuun palautteena saadun linkin mukaan (kiitos Masa!) Citroën C5:n tuotanto tosiaan loppuu jo 8. kesäkuuta 2017, odotettuakin aikaisemmin. Syynä on, että PSA haluaa vastata uuden Peugeot 5008:n kysyntään ja tarvitsee sille lisää tuotantokapasiteettia. Citroën C5 on valmistettu samalla Rennes-la-Janais’n tehtaalla kuin 5008. C5:n tuotanto on ollut nyt maaliskuussa 20107 vain 66 autoa päivässä ja helmikuussa 2017 C5:ia myytiin Ranskassakin vain 242 kappaletta (-37,6%). Vuosittaiset tuotantoluvut löytyvät artikkelistamme C5 myyntimääristä.
Haastattelussa Citroenin kaupallinen johtaja Amaury de Bourmont kuitenkin lupaa, ettei merkki luovu tämän segmentin autoista kokonaan.

Mikko

Päivitys 5.4.2017:

Suomesta lähteneet viimeiset C5:n tilaukset tulivat tehtaalta hylättyinä takaisin, eikä ennakkotiedoista poiketen autoa enää Suomeen saanut tilattua. Toukokuu on muutenkin viimeinen tuotantokuukausi tehtaalla. Kaikki Suomessa vapaana olleet autot on myyty, tai odottavat jälleenmyyjillä luovutusta.

Citroënin varapääjohtaja (myöhemmin pääjohtaja) vieraili Suomessa ja Vihdin Autotalo Oy:ssä miltei tarkalleen yhdeksän vuotta sitten. Ensimmäiset Citroën C5 X7 -mallit tulivat myyntiin vapun aattona samaiselle jälleenmyyjälle.

Antti