Vuodenvaihteen kunniaksi skannasin kokoelmastani myyntiesitteen tasan 80 vuoden takaa, eli vuodelta 1936. Traction Avant oli automalli, jolla Citroën loi maineensa ajettavuuden ja mukavuuden edelläkävijänä.

Traction Avantin valmistus alkoi Ranskassa 1934 mallilla ”7”. Mallisto laajeni nopeasti ja mukaan tuli moottoriltaan tehokkaampi ”11”. Numerot tulivat ranskalaisesta, monimutkaisesta laskentakaavasta ja tarkoittivat verohevosvoimia (CV). Kuten allaolevasta taulukosta selviää, vuonna 1936 moottorit olivat tilavuudeltaan 1,6 tai 1,9 litraisia ja ne olivat saatavissa kolmeen erikokoiseen, nelioviseen umpikoriin (Berline).  Lisäksi mallistossa oli avomallinen, urheilullinen Cabriolet, joita tuli Suomeen vain yksi kappale.

traction_esite_1936_suomi_02

Perusmalli pienimmällä korilla ja moottorilla oli yksinkertaisesti ”7”. Pienin kori isommalla moottorilla on tässä esitteessä lisänimeltään Sport, mutta yleisesti käytössä on myös ranskan sana Légère (kevyt). Keskimmäinen korivaihtoehto tunnetaan nimellä Normale, vaikka tässä esitteessa sitä ei erikseen ole nimetty.
Pisimmän akselivälin korimalli on esitteessä kirjoitettu saksalaisittain Lang (ransk. Limousine). Se oli saatavana myös 7-hengen mallina Familiale. Nämä mallit tunnistaa helposti kolmannesta sivuikkunasta.

traction_esite_1936_suomi_03

”Olette ehkä ajanut autoa monta vuotta, mutta Te ette tunne sitä varmuutta mitä tunnette ajaessanne uudella Citroenilla huonollakin teillä. Koetelkaa sitä!”

traction_esite_1936_suomi_04

Suomalainen esite vuodelta 1936 on 8-sivuinen vihkonen, jossa perustellaan mihin ainutlaatuiset ajo-ominaisuudet perustuvat:

  • Etupyöräveto
  • Erillisjousitus kaikissa pyörissä
  • Nesteiskunvaimentajat
  • Nestepainejarrut
  • Michelin Supercomfort -renkaat
  • Kansiventtiilimoottori irrotettavilla sylinteriputkilla
  • Itsekantava teräksinen kori ja katto
  • Varmuuslasit

Vuodesta 1936 Traction Avantit varustettiin myös hammastanko-ohjauksella, mikä matalan painopisteen ohella lisäsi etumatkaa muihin merkkeihin. Nykyään nämä kaikki listatut asiat ovat itsestäänselvyyksiä, mutta 80 vuotta sitten näin ei ollut. Kilpailijat olivat lähinnä T-Fordin perillisiä ulkonäöltään ja teknisiltä ratkaisuiltaan. Kalliimmissa edustusautoissa käytettiin jopa puuta korirakenteissa.

traction_esite_1936_suomi_05

”Citroenin omistajat tietävät, että heidän vaununsa on edelleen 2 vuotta muista edellä.”

Esitteen tekijät eivät arvanneet, kuinka väärässä olivatkaan! Kahden vuoden etumatkan sijaan olisi voinut kirjoittaa 20 vuotta… eli käytännössä kunnes Citroën DS esiteltiin. Toki toinen maailmansota katkaisi autojen kehityksen, mutta Traction Avant -mallien ajo-ominaisuudet olivat ylivoimaisia todella pitkään.

Mikko

Kuvat: suomalainen Citroën esite v. 1936, Korpivaara & Halla Oy