Nykyinen Citroën C5 tulee jäämään historiaan viimeisenä kaasunestejousituksella varustettuna mallina. Citroën haluaa entistäkin enemmän korostaa mukavuutta uusissa autoissaan, mutta yli 60 vuotta valmistettu hydraulinen jousitusjärjestelmä on valmistuskustannuksiltaan liian kallis pieniin ja keskisuuriin autoihin. Tähän tarpeeseen on kehitetty uutta jousitustekniikkaa.

Kesällä julkistettiin ensimmäisiä tietoja ja kuvia uudesta tekniikasta, joka on rakennettu perinteisen näköisen iskunvaimentimen sisään. Joustoliikkeen molemmissa päissä on hydrauliset vaimenninyksiköt, joiden päällä auto lepää. Jousituksen pienet liikkeet ja tärinät saadaan näiden pehmeiden ”tyynyjen” avulla vaimennettua ilman varsinaisen iskunvaimentajan osallistumista tapahtumaan. Iskunvaimentajat ovat itsenäisiä yksikköjä, eikä järjestelmä tarvitse pumppua, putkituksia tai sähköä. Kuulostaa nerokkaan yksinkertaiselta!

citroen-advanced-comfort-program-progressive-hydraulic-cushions-explained_28

Parasta on, että nämä uudet iskunvaimentimet on mahdollista asentaa lähes kaikkiin valmistettaviin Citroen-malleihin. Valmistaja on luvannut tulevaisuudessa kiinnittää huomiota mukavuuteen myös kahden muun asian avustamana: istuimet suunnitellaan ja tehdään entistä mukavimmiksi ja auton korin lujuutta parannetaan.

Vaikka uuden jousitustekniikan mukavuus olisikin kunnossa, ei se vedä vertoja vanhalle kunnon kaasunestejousitukselle kaikilta ominaisuuksiltaan. Siitä puuttuvat seuraavat asiat, jotka tekevät kaasunestejousituksesta ylivertaisen:

  • kuorman mukaan automaattinen tasonsäätö, eli vakiomaavara
  • automaattinen maavaransäätö esim. auton laskeminen suuremmilla nopeuksilla
  • mahdollisuus käsin nostaa maavaraa huonolla tiellä tai paksussa lumessa
  • Hydractive -aktiivijousituksen tarjoama jousitustilan salamannopea vaihtuminen pehmeästä jämäkämmäksi ajotilanteen mukaan

Ensimmäinen C4 Cactuksesta rakennettu Citroën Advanced Comfort -prototyyppi on ollut lehdistön koeajettavana ja palaute on ollut positiivista. Odotamme mielenkiinnolla ensimmäisten tuotantoautojen saapumista ja palaamme koeajon merkeissä asiaan!


Mikko