Autovalmistajat julkaisevat autonäyttelyissä tutkielmia, eli konsepteja kartoittaakseen suuren yleisön reaktiota mahdollisista uusista muotoiluista tai käyttöliittymistä. Tutustutaanpa yhteen, josta jo pystytään sanomaan mitä siitä myöhemmin kehittyi.

Citroënin muotoilujohtaja Jean-Pierre Ploué valmisteli todellista yllätystä Frankfurtin autonäyttelyyn vuonna 2005. Tavoitteena oli luoda samanlainen läpimurto, jonka Citroën DS aiheutti 50-vuotta aikaisemmin. Citroën C-SportLounge konsepti oli syntynyt. Tämä konsepti oli siitä poikkeuksellinen, että se saatiin myös Suomeen näytille joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettyyn Helsingin Motor Show 2005 näyttelyyn.

C_Sportlounge.jpg
C-SportLounge joulukuussa 2005 Helsingissä

Suurehko keltainen, jopa futuristiselta näyttänyt auto keräsi kiinnostuneita ihmisiä Citroënin maahantuojan osastolle. Lehdistöpäivänä autoa pääsi tutkimaan rauhassa myös sisustan osalta. Kaikesta näki, että auto oli yksittäin valmistettu ja monet sisustan osat olivat pikamuoteilla tai jopa käsin valmistettu.

Miten minun pitäisi muka esitellä tätä?
Claude Satinet
Citroënin toimitusjohtaja (1997-2007)

Lopputulos oli Claude Satinetin mielestä keltainen pyörillä oleva U.F.O. Hänellä oli vaikea asettaa tätä uutta tulokasta mihinkään autoluokkaan. Lopulta kuitenkin toimittajat olivat haltioissaan auton muodoista.

Konseptista tuotteeksi

Jälkeenpäin näkee välittömästi, että vuonna 2011 julkaistu DS5 omaa selkeästi saman DNA:n tämän konseptin kanssa. Muotoilun pääpiirteet ovat hyvin samansuuntaiset, joskin SportLounge oli  mielestäni hieman nykyistä DS5-mallia suurempi. DS5 sai myös upeat kattoikkunansa tästä tutkielmasta. Jean-Pierre Ploué halusi, että autossa oli pitkä konepelti kuten hänen ihannoimissaan Aston Martin V12 -malleissa. Tila-automainen kori kaipasi valoa sisätilohin, jolloin A-pilarit päätettiin vetää eteenpäin, joka osaltaan saa keulan näyttämään lyhyemmältä. Tätä kompensoitiin kiiltavillä listoilla, jotka kiertävät koko keulan matkalta.

C_Sportlounge_ohjaamo.jpg
Ratin kehä on tuttu nykyisestä C5-mallista

SportLoungen valoryhmässä on paljon samaa kuin DS5 ja DS3 mallien valoissa tänäkin päivänä on.

Seuraavaksi huomio kiinnittyy SportLoungen vanteisiin, jotka lanseerattiin C5 X7-mallissa vuonna 2008. Samoin ohjaamossa ollut ohjauspyörän kehä otettiin uuteen C5-malliin miltei sellaisenaan, mutta paikoillaan pysyvä keskiö muotoiltiin vielä uudelleen.

collage-1
Nämä vanteet löytyvät nykyisestä C5-mallistosta ja myös takaosassa on paljon tuttua.

 

SportLoungen sisustus sen sijaan ei ainakaan vielä ole päässyt tuotantoon missään Citroënin tai DS:n mallissa.

Antti