Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron kuljetettiin sunnuntain juhlavissa virkaanastujaisissa uudella DS7 Crossback -mallilla, joka oli vartavasten tilaisuutta varten valmistettu.

Ranskan presidentit ovat perinteisesti saaneet nauttia isojen Citroën-mallien mukavasta kyydistä. Tehdas on valmistanut erikoismalleja DS19, SM, CX ja XM -malleista, joista tässä blogissa myöhemmin lisää.

la-ds-7-crossback.jpg
DS 7 tyyppikilven ohessa Ranskan värit
la-ds-7-crossback-2.jpg
Tyylikäs yksityiskohta auton keulalla.

Nyt nähty DS 7 Crossback oli räätälöity tarkoitukseen sopivaksi avattavalla katolla, 20″ kultakoristeisin vantein, mustalla nahkaverhoilulla sekä tummansinisellä erikoisvärillä. Lisäksi kokonaisuutta viimeisteli luonnollisesti Ranskan värit koristeena auton merkin ohessa.

Tämä auto tulee mitä ilmeisimmin syrjäyttämään pitkään käytössä olleet Citroën C6 virka-autot, joita keväällä vielä Élysée-palatsin luona näkyi.

Antti