Citroënin kaasunestejousituksen on yleisesti tunnustettu olevan mukavuudeltaan parasta mitä automaailmassa on tarjolla. Eräänä osoituksena tästä on se, että Citroënia on käytetty lukuisissa eri yhteyksissä kamera-autona, kun on haluttu saada liikkuvista kohteista vakaata TV-kuvaa.

Brittien yleisradioyhtiö BBC otti Citroën DS Break -mallin kamera-autokseen jo 60-luvulla ja DS olikin varsin tuttu näky monilla saarivaltakunnan laukkaradoilla. 1970- luvulla BBC:n DS:t vaihtuivat CX:ään.

80-luvun lopulla Ruotsissa filmattiin tv-sarjaa ’Tre Kärlekar’, jossa lennetään toisen maailmansodan aikaisella ruotsalaisella Saab B18 -pommikoneella. Tekniksen Värld -lehdessä olleessa artikkelissa valotettiin tuon sarjan filmauksia ja artikkelista paljastui mielenkiintoinen yhteys myös Citroëniin. Filmauksia varten oli nimittäin hankittu tuliterä Citroën CX Break, jonka päälle rakennettiin B18-pommikoneen ohjaamon replica.

CX_Break_Saab Bombaren.png
Teknikens Värld -lehden jutussa esiintyi huima CX kamera-auto.

Tehdasuuden CX:n koriin oli tehtävä kuitenkin melkoisia muutoksia ennen kuin lentokoneen ohjaamo voitiin autoon istuttaa. CX:n matkustamo katkaistiin takapenkkien takapuolelta. Alunperin 4,95 metrin mittaista koria jatkettiin peräosasta noin puolellatoista metrillä. Korin kokonaispituudeksi tuli näin ollen huimat 6,4 metriä. Kantavuuden varmistamiseksi lisättiin takapäähän myös toinen akselisto, eli autosta tuli näin ollen kuusipyöräinen. Luonnollisesti myös lisätty akselisto varustettiin hydraulijousituksella. Ylimääräinen akselisto saatiin kolaroidusta CX:sta. Citroëniin tehdyistä muutostöistä vastasi Leif Mellberg.

C6 vs BMV_1.png
Jeremy Clarkson esittelee C6:sta laukkakilpailuissa.

Yksi ehkä kuuluisimmista Citroëniin liittyvistä kamerakohtauksista lienee kuitenkin Top Gear – ohjelmassa esitetty vertailu Citroën C6:n ja BMW 500-sarjan jousituksista. Siinä brittiläisellä laukkaradalla kuvataan hevoskilpailua ensin Citroën C6:een asennetulla videokameralla. Kuva on vakaata eikä tärinää ole havaittavissa.

C6 laukkaradalla
Citroën C6 kamera-autona Top Gear -ohjelmassa.

Sitten kamera asennetaan BMW:hen. Nyt kuva tärisee ja kamera hyppii, eikä kuva pysy hevosissa vaan heilahtelee sinne tänne. Selostaja valittaa, että hän ei pysty näkemään mikä hevosista johtaa kisaa. Selostuksesta tulee fiasko. Kenellekään ei jää epäselväksi, kumpi autoista on voittaja tässä kisassa.

Kuten tiedämme, kaasunestejousituksen valmistus loppuu tänä keväänä. Nähtäväksi jää, onko Citroënin uusi ’Advanced Comfort’ -konseptin mukainen jousitus vanhan kaasunestejousituksen veroinen ja siten kelvollinen myös kamera-auton jousitukseksi.

Voit katsoa tuon Top Gear -videon tästä.

Vesa

Lähteet: Teknikens Värld -lehti, Youtube, Citroen Communications