DS Automobiles julkistaa ensimmäisen sedankorisen mallinsa vuonna 2019. Ranskalainen Auto-Moto -lehti on jo julkaissut ennakkotietoja tulevasta mallista. 

DS8 tulee kilpailemaan BMW 300-sarjan, MB C-sarjan ja Audi A4:n kanssa. Uutuusmallin nimeä ei ole vielä päätetty, mutta nimeksi on veikattu DS8:aa. Auton pituudeksi kerrotaan 4,85 metriä, jolla se tulee olemaan keskimäärin 17 senttiä pidempi kuin saksalaiset kilpailijansa BMW ja Audi. Vertailu Citroen-mallien pituuksiin paljastaa, että DS8 tulisi olemaan 7 senttiä pidempi kuin Citroën C5 (X7-korinen) ja nelisen senttiä pidempi kuin Citroën XM, mutta kuutisen senttiä Citroën C6:sta lyhyempi.

Uutuuden keulassa on suurta sukulaisuutta maaliskuussa julkistettuun DS7 Crossback –malliin. Takaosa puolestaan on saanut piirteitä takavuosien Citroën Metropolis- ja DS9– konseptiautoista.

Moottorivalikoima kattaisi nelisylinteriset 180-225 hv:n bensaturbot sekä Blue HDi 1.6 ja 2.0-litraiset dieselmallit 130-180 hv. Sekä bensiini- että dieselkäyttöisissä malleissa käytettäisiin vaihteistona japanilaista Aisin EAT8 -automaattivaihteistoa.
Pistorasiasta ladattava 300 hv:n nelivetoinen hybridimalli  rakentuisi bensamoottorin pohjalle ja mahdollistaisi 50 kilometrin toimintasäteen pelkällä sähköllä ajettaessa. Jousituksen ominaisuuksiin kerrotaan kuuluvan säätyvän iskunvaimennuksen, joka ennakoisi tien epätasaisuudet tienpintaa lukevan kameran avustuksella.

Vesa

Lähde ja kuvat: auto-moto.com