Citroën XM oli automalli, jonka esittelyyn satsattiin enemmän kuin minkään muun aiemman mallin. Tämä näkyi myös kaikessa markkinointimateriaalissa, kuten esitteissä ja lehdistökansiossa.

Citroën XM julkistettiin 23.5.1989, jota päivämäärää juhlavasti käytettiin tässä lehdistökansiossakin. Kansio on oikeastaan päästä aukeava tummanpuhuva kotelo, joka on tyylikkäästi koristeltu XM-logoin. Kiinnitin heti huomiota kirjaimiin XM, jotka jostain syystä ovat tyyliteltyjä ja raapaistun oloisia, kun autoissa ja myyntiesitteissä kirjaimet ovat tavallisempaa perusfonttia. Vasta faceliftin myötä XM-kirjaimet muuttuivat enemmän tähän suuntaan.

xm_lehdistokansio_01
Lehdistöpaketin sisältö on hienosti osioitu.

Kansion sisältö vastaa ulkoasua. Kotelosta löytyvät mm. tekniset tiedot XM-mallistosta, erillinen esite Hydractive-aktiivijousituksesta sekä väripiirroskuvia auton rakenteesta (mm. akselistot, moottorit, korirakenne korroosiosuojauksineen sekä sisätilojen ja kojelaudan varusteita). Nämä on painettu kartongille ja koottu kirjaseksi, josta sivut voi halutessaan irrottaa repäisyviivaa pitkin erillisiksi korteiksi.

xm_lehdistokansio_03
Hydractive-esite ja XM teknisiä piirroskuvia.

Näiden asiapitoisten materiaalien lisäksi kotelossa on myös aistikkaampaa luettevaa. Mukana on nimittäin liimaselällä sidottu kirjanen, jossa on eri kielillä käsinkirjoitettuja tekstejä tunnelmakuvin höystettynä. Suomesta mukaan on päässyt Juha Tanttu tarinallaan ”Takaistuin”.

Tunnelman viimestelee kuusi oikealle valokuvapaperille vedostettua A4-kokoista valokuvaa.

xm_lehdistokansio_04
Citroën XM lehdistökansion valokuvia.

XM:n lanseeraukseen liittyi myös muuta konkreettista, nykyisin haluttua keräilytavaraa, kuten esimerkiksi todella vaikuttava myyntiesite, auton suunnittelu- ja valmistusprojektista kertova kirja, iso 1:18 mittakaavan pienoismalli ja jopa XM-mitali. Eli aiheesta riittää vielä ammennettavaa useammaksi kertaa!

Mikko

Kiitokset kuvista ja avusta Topille!