Citroën-malliston uudistuessa C4 Cactus saatetaan muokata nykyisestä crossover-tyylistä tavanomaisempaan ja matalampaan suuntaan.

Tulevat uudet C3 Aircross ja C5 Aircross -mallit ja nykyisen C4 -mallin ikääntyminen vaativat C4 Cactuksen uudelleensijoittamista mallistoon, aavistelee Auto Express -lehti.

Käytännössä tämä tarkoittaisi, että uusien katumaastureiden myötä C4 Cactus jää ikäänkuin tarpeettomaksi mallistossa. Sillä saatetaankin korvata nykyinen 2010 esitelty C4 ja tekohengittää nk. Golf-segmentin myyntiä, koska kokonaan uusi C4 -malli on tulossa vasta vuonna 2020.
Uudistettavan C4 Cactuksen tavanomaisempi tyyli voi tarkoittaa sitä, että faceliftin myötä Cactus saattaa menettää sille tunnusomaiset Airbump -kylkipehmusteensa.

c4_catus_autoexpress
Taiteilijan näkemys uudesta C4 Cactuksesta madallettuna ja ilman Airbumpeja. Kuva: Auto Express

C4 Cactus on melkein valmis uransa keskivaiheessa tapahtuvaan uudistamiseen. Muutamme sitä tavalla, joka integroi sen aiempaa paremmin ydinmallistoomme.
Linda Jackson, toimitusjohtaja

Citroënin tuotesuunnittelujohtaja Xavier Peugeot on kertonut, etteivät aio jäädä loukkuun tiettyjen muotoiluelementtien (kuten Airbumpien) kanssa, vaan pelaavat näiden kanssa hieman eritavoin malleittain, segmenteittäin ja alueittain. Hyvä esimerkki on tuleva C5 Aircross -malli, jossa Airbumpit on laskettu ovista alemmas helmamuovien yhteyteen.

Airbumpit ovat olleet valinnaisena varusteena myös uudessa C3-mallissa. Tehdas julkisti hiljakkoin mielenkiintoista tilastotietoa myytyjen C3 -mallien varustelusta:

  • Lähes 50% myydyistä autoista on ollut korkeaa Shine-varustetasoa
  • Yli 60% myydyistä autoista on toimitettu erivärisellä katolla
  • Yli 60% autoista on myyty Airbumpeilla
  • Yli 30% autoista on myyty sisustan mukautuksella

Kuten tästä voi päätellä, hyvin moni auto varustellaan paremmin ja personoidaan ostajan toiveiden mukaan ja Airbumpit ovat olleet yksi tapa näiden joukossa.

Uudistuvan Cactuksen kerrotaan myös olevan ensimmäinen malli, joka tulee saataville uudella Progressive Hydraulic Cushion -jousitustekniikalla.  Varmempaa tietoa C4 Cactuksen uudistuksesta odotellaan jopa lähimpien kuukausien sisällä.

Mikko

Kuvat: AutoExpress ja Citroën