Citroënin toimitusjohtaja Linda Jackson on brittiläiselle Autocar-lehdelle äskettäin antamassaan haastattelussa vahvistanut, että yhtiö on tehnyt päätöksen uuden Ison Kissan tuotannosta.  Jackson koostaa, että uusi malli ei ole suora korvaaja tuotannosta viime vuonna poistuneelle Citroën C5-mallille. Kyseessä on kuitenkin iso sedankorinen Citroën, jonka mitoista vuonna 2016 esitelty CXperience -konsepti antaa viitteitä.

Jacksonin mukaan suunnittelupöydälle olevan lippulaivan kannattavuuslaskelmat perustuvat pitkälti Kiinan markkinoiden varaan, mutta mallia tullaan myymään myös Euroopassa. Kiinassa sedankoriset autot ovat säilyttäneen vahvan asemansa nykyisen katumaasturibuumin rinnalla.

CXperience -konsepti antaa vahvoja viitteitä auton kokoluokasta ja tyylistä, vaikka tuo linjakas konseptimalli sellaisenaan ei tulekaan tuotantoon päätymään. Ulkomitoiltaan uusi malli sijoittuu jonnekin C6 ja C5 -mallien väliin eli pituus luokkaa 4,85-4,90 metriä ja akseliväli kolmen metrin luokkaa. Citroënin tavoitteena on haastaa segmentin vahvoja malleja Volkswagen Passatia ja Ford Mondeota tarjoamalla selkeästi massasta erottuva vaihtoehto, jossa ajo- ja matkustusmukavuus  sekä matkustajien hyvinvointi ja viihtyvyys on nostettu suunnittelun lähtökohdaksi.

Jousitusratkaisuna tullaan käyttämään yhtiön uutta Citroën Advanced Comfort-jousitusta. Uusi jousitus on jo käytössä Kiinan markkinoile lanseeratussa Citroen C5 Aircross -mallissa. Euroopan markkinoille tämä jousitus ehtinee kuitenkin jo ennen uutta Isoa Kissaa, sillä tehdas on ilmoittanut jousituksen tulevan tarjolle Euroopassa jo C4 Cactuksen uudistetussa versiossa, joka tulee on myyntiin  alkuvuodesta 2019. Luonnollisesti auton voimalinja on nykysuuntauksen mukaisesti sähköinen, eli tehokkaan nelisylinterisen bensiinimoottorin rinnalla on sähkömoottoreita hyodyntävää hybriditekniikkaa varustettuna nelivedolla.

Toimitusjohtaja Linda Jackson ei kertonut uuden lippulaivan julkistusaikataulua, mutta yleisesti arvellaan, että auton lanseeraus tulisi tapahtumaan jossain kohtaa ensi vuonna, kun yhtiö juhlii 100-vuotista historiaansa.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla lisätietoja uutuudesta ja palaamme aiheeseen tietojen tarkentuessa.

Vesa

Lähde ja kuva : www.autocar.co.uk