Citroën viimeistelee parhaillaan uutta isoa sedaniaan vahvistaa yhtiön toimitusjohtaja Vincent Cobée englantilaisen Autocar-lehden haastattelussa. Uusi Iso Kissa ei kilpaile markkinoilla ensisijaisesti hinnallaan, vaan lähtee kilpailuun omilla vahvuuksillaan mukavuudella ja muista poikkeavalla tyylillään.

Cobée’n mukaan Citroën ei positioidu brändinä sen paremmin premium- , mainstream tai lowcost-luokkaankaan, vaan voi valmistaa brändilleen ominaisia autoja kaikissa koko- ja hintaluokissa. Uusi suuri sedan-malli on hänen mukaansa osoitus Citroënin kyvyistä ylemmällä tasolla.

Citroen C6-mallin seuraajaa on odotettu pitkään ja hartaasti. Ensi vuonna odotus palkitaan, kun brändin iso sedan vihdoin lanseerataan.

Tulevasta mallista, joka saapuu vuoden 2021 loppuun mennessä, nähtiin ensimmäiset viiteet vuoden 2016 Cxperience-konseptissa, jolla oli samanlaiset mitat kuin vanhalla C6: lla ja jossa käytettiin bensiini-sähköistä plug-in-hybridi-voimansiirtoa. Futuristinen Cxperience konsepti esitteli myös Citroënin legendaarisen hydraulijärjestelmän korvaavaa Advanced Comfort -teknologiaa, joka on sittemmin otettu tuotantoon C4 Cactus ja C5 Aircross -malleissa. Jousituksen perustana olevien hydraulisten ”tyynyjen” ja erikoisiskunvaimentimien lupaillaan antavan ”taikamattomaisen” pehmeän kulun takavuosien Citroënin tapaan. Eräiden tietojen mukaan isossa sedanissa järjestelmään kuuluisi myös kameralla ohjattu aktiivinen iskunvaimennuksen säätö.

CXperience -konseptissa yhdistyivät viisiovisen coupen ja sedanin lijakkuus

Uusi iso sedan rakentuu samalle EMP2-alustalle kuin sisarusmallit, Peugeot 508 ja vasta julkistettu DS 9. Kuten näissä malleissa, myös Citroenin lippulaivan mallisto tulee olemaan pitkälti sähköistetty perustuen plug-in-hybridimoottoreihin, joka tuottaa noin 50 kilometrin toimintasäteen sähköllä ajettaessa.

Vaikka EMP2-pohjalevyä ta ei tällä hetkellä ole suunniteltu sähköautoille, sen uskotaan olevan mukautuva ja mahdollistavan myös täyssäköisen voimanlähteen. Toimitusjohtaja Cobée vahvisti, että sedanin tuotanto käynnistyy plug-in hybidimallistolla, mutta täyssähköisen version odotetaan saapuvan mallistoon melko pian. Mielenkiintoista on, että auton design tulee vaihtelemaan alueittain paikallisen maun mukaan. Mallin tuotannosta valtaosa uskotaan myytävän Kiinan markkinoille, jossa sedan-koriset autot ovat säilyttäneet vahvan asemansa maasturibuumista huolimatta. Myös Euroopasta uskotaan löytyvän myyntipotentiaalia uudelle Isolle Kissalle jonka edeltäjän C6-mallin valmistus päättymisestä ehti kulua kahdeksan pitkää vuotta.

Vesa

Lähde: Autocar , Vincent Cobée’n haastattelu
Kuvat: Autocar, Citroën