Citroën XM taitaa pitää nimissään yhtä merkin ennätystä henkilöautojen osalta, siinä nimittäin on kaikkiaan 13 lasista ikkunaa!

Ikkunoiden määrää ei äkkiä tule ajatelleeksi, mutta XM:ssä etu- ja takaovien ikkunat on jaettu kahteen osaan ja lisäksi c-pilarissa on ikkuna, joten näistä kertyy tasan 10 ikkunaa. Tuulilasi ja takalasi mukaanluettuna tietysti 12 kpl. Entä se otsikon mainitsema 13. ikkuna?

Sen löytää varmimmin XM:n paremmin varustelluista malleista, jossa tämä ikkuna löytyy varsinaisen takalasin alta. XM:n suuri takaluukku päästää automaatti-ilmastoituun matkustamoon vuodenajasta riippuen inhottavan kylmää tai kuumaa ulkoilmaa tai jopa sadetta, joten ongelma on ratkaistu lisäämällä matkustamon taakse erillinen ikkuna! Näin tavaratila saadaan erotettua matkustamosta. Lisäikkunan sai halutessaan nousemaan auki takaluukun mukana kiinnitysnaruilla.

xm_13_ikkuna.jpg
Citroën XM:n kolmastoista ikkuna erottaa matkustamon ulkoilmasta.

Tämän jutun avauskuvassa on muuten yksi Suomen ensimmäisistä Citroën XM V6 -malleista uutena. Maahantuojan mustavalkoisen lehdistökuvan auto on ilmeisesti valkoinen ja sen rekisterinumero on OFE-856. Tämä käsivaihteinen, V6-moottorinen XM valmistui tammikuussa 1990 ja se rekisteröitiin Suomeen 20. helmikuuta. Tämä XM lienee säilynyt, koska samalla rekisterinumerolla löytyvät  edelleen auton tekniset tiedot.

Suomeen saapui aivan vuoden 1989 lopussa ensimmäiset kolme XM:ää, eli nk. lehdistöautot. Nämä ovatkin ainoat -89 malliset XM:t Suomessa, jollei mahdollisesti jälkituotuja lasketa.

Niin ja jos Citroën XM oli varustettu kattoluukulla, se voitaneen laskea vielä 14. ikkunaksi!

Mikko

Kuvat: Korpivaara/Auto-Bon, Citroën