Citroën on näytävästi mukana Lahdessa pidettävässä klassikkoajoneuvojen näyttelyssä, joka avaa ovensa lauantaina 4.5. klo 9:00. Merkin 100-vuotinen taival näkyy etenkin merkkikerhojen yhteisellä osastolla, Ranskalaisella Avenuella.

Juhlavuonna merkin 1920-30-luvun mallit ovat poikkeuksellisen hyvin edustettuina. Suomessa ennen näkemätön Rosalie-malli sekä kaksi muuta ”kanttimallin” Citroënia, Type A ja B14, edustavat aikaa ennen etuvetoisen Traction Avantin esittelyä. Näitä monille tuttuja ”gangsteri-citikoita” on paikalla neljä hienoa yksilöä.

IMG_4146
Citroën Type A 1921 & C5 Aircross 2019

Merkkipaaluja merkin historiassa ovat myös esillä olevat DS19, 2CV, GS, Visa ja Xantia. Perspektiiviä historiaan antaa osastolla oleva uusin tulokas, C5 Aircross.

IMG_4145.JPG
Traction Avant eli B-malli

Citroën Suomessa -kirjan kirjoittajat on tavattavissa Alfamerin osastolla, jossa on myös huomioitu Citroën-merkin merkkivuosi.

Näyttely on tänäkin vuonna näkemisen ja kokemisen arvoinen!

Antti ja Mikko