Nyt Monte-Carlo rallin aattona on hyvä hetki muistella vuotta 1986, jolloin B-ryhmän Citroen BX 4TC -ralliautot olivat ensimmäistä kertaa lähtöviivalla.

Kuten aiemmassa BX 4TC -jutussamme on taustoitettu, ei auto ollut kovin menestyksekäs ja lisäksi koko projekti oli valitettavan myöhässä. Tallin suunnitelmissa oli osallistua kaikkiin kauden ralleihin lukuun ottamatta Uutta Seelantia ja Argentiinaa. Käytännössä B-ryhmän tapahtumien vuoksi asiat menivät hieman toisin.

RALLYE MONTE CARLO – 18.-24. tammikuuta 1986

Tämä oli ensimmäinen ralli, johon Citroën osallistui 380 hevosvoimaisella BX 4TC Evo group B -autollaan. Kilpailu oli jo tähän aikaan valtava mediasirkus ja Citroën-talli sai paljon huomiota osakseen jo ennen kilpailun alkua. Talli oli myös itse panostanut mainontaan ja mm. rallin reittikartoissa oli BX 4TC:n mainoksia.

Kaikkiaan kaksi auto starttasi kilpailuun, mutta valitettavasti molemmat joutuivat keskeyttämään. J.C.Andruet kartturinaan A.Peuvergne ajoivat BX 4TC:tä numerolla ”15”. Keskeytys tuli 6. erikoiskokeella, syynä ulosajo. Jo tätä ennen auto saapui parc fermeelle työntäen. He ajoivat kuitenkin tätä ennen kohtuullisen nopeita aikoja, ollen noin 7/8 sijalla.

BX_4tc monte_03.jpg
Andrued joutui keskeyttämään ulosajoon.

Toisena kuljettajana P.Wambergue ja kartturi J.B.Vieu ajoivat autoa numero ”17”. Heidän kohtalokseen koitui moottorivika toisella erikoiskokeella, tarkemmin sanottuna vesiletku halkesi. Kilpailun tulos oli tietysti raskas paikka koko teamille.

BX4TC_montecarlo_02.JPG
Wamberquen tyylinäyte ennen vesiletkun halkeamista.

Seuraavaksi vuorossa oli Ruotsin ralli, johon palataan helmikuussa tässä blogissa. Jännitetään sitä ennen uuden C3 WRC:n ensiesiintymistä Monacossa!

Mikko

Kuvat: Citroën