Suomen Citroën maahantuonnissa oli katkos 1930-luvun alussa, ennen Korpivaara & Halla Oy:n maahantuonnin alkamista. Tällöin tehdas valmisti Rosalie-mallistoa, jota ei siis koskaan maahantuotu Suomeen. Nyt kuitenkin esiin tuli suomenkielinen lehtimainos, meneekö historia uusiksi?

Citroën-merkki oli menestynyt Suomessa 1920-luvun alkupuolella melko mukavasti. Amerikkalaiset autot alkoivat kuitenkin hallita markkinoita ja Citroën-merkki hiipua monen muun automerkin tavoin. Kaiken lisäksi vuosikymmen päättyi yleislamaan. Autokaupan huippu oli tavoitettu vuonna 1928, jolloin Suomessa oli myyty 9550 uutta autoa. Mutta romahdus tapahtui jo seuraavana vuonna 1929 puoleen edellisen vuoden myyntimäärästä. Tässä tilanteessa, huhtikuussa 1929, yritys nimeltä Vaunula Oy ilmoitti tehneensä Citroën-autojen yksinmyyntisopimuksen Suomessa. Yhtiö päätyi kuitenkin nopeasti vararikkoon ja vastuu Suomen myynnistä palasi jo saman vuoden lopussa tanskalaiselle Citroën-tehtaan tytäryhtiölle Automobiles Citroën A/S:lle.

Sekava maahantuontitilanne 1930-luvun alussa

Lupaavasta alusta huolimatta vuodet 1932–33 muuttuivat sekasortoisiksi Citroën-maahantuonnin osalta. Tullihallitus oli huomannut Citroën-autoja tuodun maahan ilmoittamatta hintaan sisällytettäviä rahtimaksuja ja vaati valtiolle korvauksina yli miljoonaa markkaa. Syytettyinä kesällä 1932 olivat Automobiles Citroën A/S Kööpenhaminasta sekä liikkeen Suomen johtaja, jotka kiistivät tarkoituksellisesti kiertäneensä tulleja. Vuosina 1929-30 oli tuotu 25 autoa, joita epäselvyys koski. Tämä sanomalehdistössä tarkaan seurattu mutkikas tapaus aiheutti osaltaan useamman vuoden tauon merkin maahantuontiin.

Tätä taustaa vasten oli todella yllätys, kun löysimme allaolevan, Citroën Rosalie 1934 -malleja esittelevän suomenkielisen lehtimainoksen joulukuulta 1933.

Mainos Suomen ulkomaankauppa -lehdessä joulukuussa 1933.

Ristiriitaiseen asiaan löytyy kuitenkin selitys kun hetken pohtii. Mainos on julkaistu Suomen ulkomaankauppa -nimisessä lehdessä. Se oli Keskuskauppakamarin tiedonantolehti ja Suomen vientiyhdistyksen äänenkannattaja. Joulukuun 1933 numero oli omistettu Ranskan ja Suomen väliselle kaupalle ja se esitteli ranskalaisen kulttuurin ja teollisuuden saavutuksia. Lehdessä on monien eri alojen mainoksia hyvin suomennettuna ja taitettuna. Ne esittelevät yleisesti ranskalaisia tuotteita laidasta laitaan, vaikka niillä ei täällä olekaan ollut saatavuutta tai suomalaista maahantuojaa. Ehkä lehden lukijakunta on ollut pääosin yrityspuolelta ja näillä mainoksilla on etsitty mahdollisia maahantuojia Suomesta. Citroën-mainoksessa yhteystiedoiksi on laitettu tanskalaisen tytäryhtiön osoite Kööpenhaminassa.

Rosalie-mallistosta

Citroën esitteli vuoden 1932 lopulla uudet mallit, nimettyinä ytimekkään lyhyesti numeroilla ”8”, ”10” ja ”15”. Näitä autoja kutsuttiin lempinimellä Rosalie ennätysauton mukaan, jolla ajettiin 134 päivän aikana 300 000 km:n matka keskinopeudella 119 km/h. Auto rikkoi kaikkiaan 106 maailmanennätystä. Tämä oli mainittu ko. mainoksessakin ja se oli yksi kekseliäs markkinointitempaus André Citroënilta.

Suomeen jälkituotu Rosalie 1937, josta olemme blogissa kirjoittaneet.

Olemme tässä blogissa kirjoittaneet Rosalie-malleista yllättävän paljon. Suomeen on jälkituotu yksi auto, jonka koeajolle pääsimme. Autosta kirjoitettiin myös heti sen saavuttua Suomeen. Tämä sama auto oli esillä Classic Motorshowssa 2019.
Raskaan sarjan Citroënit -juttuun olemme päivittäneet tietoa Rosalie-pohjaisista kevyistä kuorma-autoista, joita päätyi Suomeen yllättäen kaksi kappeletta vuonna 1937. Samoin yllätyksellinen löytö oli lahjoituksena saatu 7UA-ambulanssi.

Rosalie-mallia sivusi myös merkin satavuotiseen taipaleeseen liittynyt Concept 19_19 -malli, josta kirjoitimme toukokuussa 2019.

Citroën-merkin maahantuonti vakiintui 1934

Autoliike Teho perustettiin vuonna 1934 tuomaan Citroën-autoja Suomeen. Taustalla oli Korpivaara & Halla Oy, josta olemme kirjoittaneet oman juttunsa, joten asiaa ei tarvitse tässä kerrata. Maahantuonti alkoi vallankumouksisella uudella etuvetoisella mallilla, vanha Rosalie-henkilöautomallisto siis ohitettiin tässä kohtaa. Heinäkuun 14. päivä 1934 Suomeen saatiin ensimmäiset kaksi etuvetoista Traction Avant -henkilöautoa tyypiltään 7A Berline. Uutuus oli esitelty samana vuonna Pariisin autonäyttelyssä.

Autoliike Tehon ilmoitus uudenaikaisesta Citroën 7 -autosta, Uusi-Suomi 9.10.1934

Uutuuden sanomalehtimainonnassa käytettiin samantyylistä mainostyyliä piirroskuvineen, mitä juttumme Rosalie-mainos edustaa. Vuosi 1934 oli käänteentekevä monella tapaa merkin historiassa ja sen maahantuonnissa. Tätä tullaan vielä myöhemminkin sivuamaan tässä blogissa.

Mikko

Lähteenä on käytetty Citroën Suomessa -kirjaa, jota tämä juttu osaltaan täydentää.